Yerel seçimlere damga vurdular

Norveç’te yaşayan Derebucaklı gurbetçiler, yapılan yerel seçimlerde Drammen Belediyesi Meclisi’nde encümen üyeliğine seçildi.

Dünya Yayın: 22 Eylül 2023 - Cuma - Güncelleme: 22.09.2023 22:00:00
Editör - Ali Rıza Önses
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News
 
Norveç’te yaşayan Derebucaklı gurbetçiler, yapılan yerel seçimlerde Drammen Belediyesi Meclisi’nde encümen üyeliğine seçildi.
 
Derebucak ilçesine bağlı Göynem Mahallesi nüfusuna kayıtlı olan Norveç’in Drammen şehrinde yaşayan gurbetçilerden Fatih Yakıcı yapılan yerel seçimlerde sağ parti olan Høyre Partisi’nden, Arif Erkök işçi partisi olan Arbeiderparti’den encümen üyesi adayı olarak gösterildi.
 
Göynemli Hilal Erdoğmuş Kocagüzel ise Arbeiderparti’den Stavanger şehrinden belediye meclisinde encümen üyesi adayı gösterildi.
 
Yapılan seçimlerde Fatih Yakıcı ile Arif Erkök Drammen Belediye Meclisi Encümen Üyeliğine seçilen gurbetçi 2 Türk isim oldu.
 
Hilal Erdoğmuş Kocagüzel ise Stavanger Belediyesi Meclisi’nde 1.sırada yedek encümen üyeliğine seçildi.
 
Derebucak ilçesine bağlı Göynem Mahallesi’nden Norveç’te yaşayan 3 gurbetçi ismin birden asıl ve yedek encümen üyeliklerine seçilmesi ata toprakları olan yerleşim merkezinde de hemşehrileri arasında sevinçle karşılandı.
 
Norveç’in farklı şehirlerinde yaşayan Türkiye’den bazı Türkler’in de yerel seçimlerde encümen üyeliklerine seçildikleri öğrenildi.
 
"KALBİMİZDESİNİZ"
 
 
Drammen Belediyesi Meclisi Encümen Üyeliğine seçilen Fatih Yakıcı, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda yerel seçimlerde kendisine destek veren herkese teşekkür etti.
 
Yakıcı, “İki gündür gördüğüm ilgiyi belki 42 yaşıma gelinceye kadar yaşamamıştım. Bütün dostlarıma teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. Bazen seçim çalışmalarımda ben aldırış etmediğimde ‘ya bu iş böyle olmaz, biz bari bu adama oy toplayalım’ diyen bütün dostlar sizler de kalbimdesiniz.
 
Burada bana tekrar Nevşehirli, Konyalı, Uşaklı ayrımı olmayacağını gösterdiniz ve bu beni yapacak olduğum her işte ayrı bir şekilde motive edecektir. Toplamda 330 oy ile partide öne çıkartılmış adayların hemen arkasından 11 sırada belediye meclisine girmemde bana sizlerin sayesinde yeri geldiğinde söz hakkı tanıyacaktır.
 
Bu görevi yapmak bana da nasip olacak inşallah, sizlerin büyük desteğiyle encümen olarak seçildim. Allah güzel işler yapabilmeyi nasip eder inşallah.” ifadelerine yer verdi.
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.