Yazıklar olsun! Yasak dönemde balık avı için göle serilen ağlar ele geçirildi

Beyşehir Gölü’nde devam eden su ürünleri av yasağına rağmen balık avı için göl sularına serildiği belirlenen metrelerce ağ ele geçirildi.

Beyşehir Yayın: 24 Nisan 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 24.04.2024 12:03:00
Editör - Ali Rıza Önses
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Beyşehir Gölü’nde devam eden su ürünleri av yasağına rağmen kurallara uyulmayarak balık avı için göl sularına serildiği belirlenen metrelerce ağ ele geçirildi.

Gölde üreme dönemi olması sebebiyle balık neslinin korunmasına yönelik olarak 15 Mart’ta başlayan su ürünleri avlanma yasağı devam ediyor.

Yasak dönemde balık neslini korumaya yönelik olarak denetimlerini sıklaştıran Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı ekiplere jandarma unsurları da destek veriyor.Denetimlere, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hüseyin Özver de eşlik ediyor.

Su ürünleri kontrol görevlileri tarafından hem göl kıyı şeridinde hem de tatlı sularda yürütülen denetimlerde av yasağı dönemine rağmen göl içerisine atıldığı tespit edilen ağlar toplatıldı.

Bu kapsamda balık avı için göl sularına serilen 5 bin metre ağ ele geçirilirken, diğer av malzemeleri ile birlikte  bunlara da el konuldu. Yasaklara uymadığı belirlenen ilgili kişilere cezai işlem uygulandı.

Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünden yürütülen denetim ve kontrol çalışmalarına ilişkin olarak yapılan açıklamada, Beyşehir Gölü’nü korumaya ve kaçakçılığa geçit verilmeyeceğine dair kararlılık vurgusunda bulunuldu.

Açıklamada, “Gölümüzdeki balıkların sağlıklı bir üreme dönemi geçirmesi, nesillerinin korunması ve balık stoklarımızın azalmaması için, mesai mefhumu gözetmeksizin çalışmaya devam edeceğiz.

Beyşehir Gölü etrafındaki tüm karaya çıkış noktaları, sazlık alanlar, balık ve sülük avlak sahaları ekiplerimiz tarafından gözlem altında tutulmaktadır.

15 Mart-15 Haziran tarihleri arasında uygulanan av yasağı süresince denetimlerimiz haftanın 7 günü aralıksız olarak havadan, karadan ve teknelerimizle göl içerisinden yapılmaya devam edecektir.”denildi.

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.