Tarla faresi ile mücadele için seferber oldular

Beyşehir ilçesinde, çiftçilerin ekili alanlarda korkulu rüyası haline gelen tarla faresiyle mücadele için seferberlik başlatıldı.

Beyşehir Yayın: 14 Kasım 2023 - Salı - Güncelleme: 14.11.2023 13:04:00
Editör - Ali Rıza Önses
Okuma Süresi: 50 sn.
Google News

Beyşehir ilçesinde, çiftçilerin ekili alanlarda korkulu rüyası haline gelen tarla faresiyle mücadele için seferberlik başlatıldı.

Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hüseyin Özver ile teknik personelin de katıldığı tarla faresi ile mücadele kapsamında yürütülen saha çalışmasında çiftçiler ile bir araya gelindi.

Sebze ve meyve ile hububat ekili alanlarda inceleme yapan Özver ve beraberindeki görevliler, tarla faresi beslenme deliklerinin tespiti ve zehirli buğday ile mücadele konusunda üreticilere sahada uygulamalı eğitim verdi. Ardından yöneltilen sorular da cevaplandırıldı.

Mücadele gereken sahalarda kontrol ve ilaçlı mücadele usulü hakkında çiftçileri bilgilendiren Özver ve beraberindekiler, zirai mücadele hakkında ayrıntılı bilgi almak isteyen üreticilerin de İlçe Müdürlüğüne başvuruda bulunabileceğini kaydetti.

 

 

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.