İlkokul öğrencilerine ağız ve diş sağlığı taraması yapıldı

Hüyük’te ilkokul 1.sınıf öğrencilerine yönelik ağız ve diş taraması gerçekleştirildi.

Hüyük Yayın: 06 Aralık 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 06.12.2023 14:29:00
Editör - Ali Rıza Önses
Okuma Süresi: 59 sn.
Google News

Hüyük’te ilkokul 1.sınıf öğrencilerine yönelik ağız ve diş taraması gerçekleştirildi.

Hüyük Devlet Hastanesinde görevli diş hekimleri Kübra Karahanlı ile Büşra Becerikli tarafından kent merkezindeki ve dış mahallelerdeki eğitim kurumlarında öğrenim gören tüm 1.sınıf öğrencilerine yönelik ağız ve diş sağlığı taraması yapıldı.

Taramalar esnasında, sınıflarında öğrencilere diş sağlığının korunmasına yönelik bilgilendirmelerde de bulunuldu.

Hüyük İlçe Sağlık Müdürü Dr.Serkan Kasapoğlu, gerçekleştirilen çalışmayla ilgili olarak, “Çocukluk çağı, dişlerin geliştiği ve olgunlaştığı bir dönemdir. Bu nedenle, çocukların diş sağlığına önem göstermesi son derece önemlidir. Dişler çocukların kemik ve kas gelişimi için çok önemlidir.  Çocukların günlük aktivitelerinde, konuşmasında, gülmesinde, yemek yemesinde dişler büyük önem arz ediyor. O yüzden, çocuklarımız erken yaştan itibaren dişlerinin önemini anlamalı ve diş sağlığını korumak için gerekli önlemleri almalıdır.”ifadelerine yer verdi.

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.