Huğlulu milli atıcı Sandal, İspanya’daki şampiyonada da tarih yazmaya hazırlanıyor

Hindistan’ın Yeni Delhi kentinde düzenlenen dünya kupasına katılan Huğlulu milli atıcı Hüseyin Sandal, Türkiye’yi İspanya’da yapılacak dünya şampiyonasında temsil etmeye hak kazandı.

Spor Yayın: 14 Mart 2024 - Perşembe - Güncelleme: 14.03.2024 03:50:00
Editör - Ali Rıza Önses
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Hindistan’ın Yeni Delhi kentinde düzenlenen dünya kupasına katılan Huğlulu milli atıcı Hüseyin Sandal, gösterdiği başarılı performansla Türkiye’yi İspanya’da yapılacak dünya şampiyonasında temsil etmeye hak kazandı.

6 Mart’ta başlayan ve 15 Mart’ta sona erecek WSPS Dünya Kupası’nda (Para Trap Karışık) ayakta atış kategorisinde (PT2) milli formayı terleten isimlerden Sandal, şampiyonada en iyi dereceyi yapabilmek için mücadele verdi.

Dünya kupasında 90 puanla müsabakayı 10.sırada tamamlayan  Sandal, İspanya’nın Granada kentinde düzenlenecek olan dünya şampiyonasına katılmaya hak kazanırken doğduğu toprakların da gururu oldu.

“MADALYA İÇİN ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIM”

Dünya kupasında elde ettiği başarıya ilişkin olarak Sandal, “Her nasip vaktine esirdir. 90 olan uluslararası barajı aşarak İspanya Granada’da dünya şampiyonasına katılmaya hak kazandım. İyi çalışıp madalya için elimden geleni yapacağım inşallah.”ifadelerine yer verdi.

Sandal, dünya kupası öncesinde Sakarya Arifiye kampında yaptığı açıklamada da; “Konya’dan buradaki kulübe dahil olduk. Daha önceden de atış yapıyordum. Ama daha sonrasında profesyonel olarak yapmaya başladım. Arkadaşlar ilk defa katılacak. Ben geçtiğimiz sene tek başıma dünya kupası, dünya şampiyonası tecrübesi kazandım. Onlar ve benim için yeni bir tecrübe. Farklı ülke ve farklı bir poligonda mücadele edeceğiz. Yapılacak olan bu şampiyonada öncelikle tecrübe kazanacağız. Federasyon başkanımızın dediği gibi; bilemeyiz, belki de tarih de yazabiliriz. Kendimize güveniyoruz. Hiçbir zaman umudu kaybetmedik. Kendimize olan güvenimiz tamdır. Türkiye para trap atıcıları olarak iyi derecelere imza atacağız.”ifadelerini kullanmıştı.

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.