Beyşehir'de de şehitler için sabah namazında dua edildi

Vatan müdafaasında şehadete kavuşan Mehmetçikler için Beyşehir'in de aralarında olduğu tüm Türkiye'deki il ve ilçelerde sabah namazında tüm camilerde dua edildi.

Beyşehir Yayın: 25 Aralık 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 25.12.2023 02:22:00
Editör - Ali Rıza Önses
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Vatan müdafaasında şehadete kavuşan Mehmetçikler için Beyşehir'in de aralarında olduğu tüm Türkiye'deki il ve ilçelerde sabah namazında tüm camilerde dua edildi.

Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan askerler için dua edildi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, sabah namazı buluşmalarında vatan müdafaasında şehadete kavuşan Mehmetçikler için dua etti.

Yunus Emre Camii’ndeki programda sabah namazını kıldıran ve Kur’an-ı Kerim okuyan Başkan Erbaş, okunan tesbihatlar ve getirilen salavatların ardından cemaate hitap etti.

Erbaş, duanın öneminden bahsederek, “Peygamber Efendimiz (s.a.s.); ‘Üç dua vardır ki kabul olunmasında şek ve şüphe yoktur: Mazlumun duası, yolcunun duası, anne babanın da çocukları üzerine yaptığı dua.’ buyuruyor. Onun için evlatlarımıza, çocuklarımıza gönülden dua edeceğiz.

Şimdi bizim şehitlerimiz var ve önceden de terör örgütleriyle mücadele ederken gerek sınırlarımızın içinde gerekse sınırlarımızın ötesinde vatanımıza, devletimize göz dikmiş olanlara karşı korurken şehit olan yüzlerce, binlerce kardeşimiz var. Onlar için dua edeceğiz.” dedi.

Öte yandan, Beyşehir’de de sabah namazında vatan müdafaasında şehadete kavuşan Mehmetçikler ile tüm şehitler için tüm camilerde dua edildi.

Beyşehir Müftüsü Veysel Kükrek, Çarşı Camiinde şehitlere Allah’tan rahmet ve yaralı gazilere ise acil şifalar dileyerek, “Şehitlerimizin mekanları cennet, makamları âlî olsun.”dedi.

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.