Beyşehir Belediyesi kendi mıcırını kendisi üretiyor

Beyşehir Belediyesi’nin kurduğu konkasör şantiyesinde deneme çalışmalarının tamamlanmasının ardından kendi mıcır üretimini kendisinin gerçekleştirmeye başladığı bildirildi.

Beyşehir Yayın: 15 Ağustos 2024 - Perşembe - Güncelleme: 15.08.2024 16:16:00
Editör - Ali Rıza Önses
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Beyşehir Belediyesi’nin kurduğu konkasör şantiyesinde deneme çalışmalarının tamamlanmasının ardından kendi mıcır üretimini kendisinin gerçekleştirmeye başladığı bildirildi.

400 ton saat kapasiteli konkasör şantiyesinde üretimi yapılan mıcırın Beyşehir Belediyesinin altyapı ve yol yapım çalışmalarında kullanıldığı belirtildi.

Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, sözkonusu tesiste belediyenin ihtiyaç duyduğu mıcır malzemenin üretilmeye başlanması ile birlikte Beyşehir’de yeni bir dönemin başladığını duyurdu.

Altyapı ve yol çalışmalarında ihtiyaç duyulan mıcırın belediyenin kendi kaynakları ile üretilmesinin maliyetlerdi düşürmede ve projelerin daha ivme kazanmasında önemli bir etken olduğuna vurgu yapan Bayındır, “Beyşehir Belediyesi bünyesine kazandırmış olduğumuz tesisler hız kesmeden çalışmaya, üretim yapmaya devam ediyor. Bu tesislerden birisi olan konkasör şantiyesi geçtiğimiz yıl kurularak deneme üretimlerine başlamıştı. Bu yıl tesisin tam kapasite ile çalışmaya başlaması ile birlikte Belediyemiz kendi ihtiyacının tamamını karşılayabilecek bir üretim gerçekleştirmeye başlamıştır.”ifadelerine yer verdi.

Beyşehir’in potansiyelini en iyi şekilde değerlendirerek kendi kendine yeten bir şehir inşa etmek amacıyla çalışmalarını sürdürdüklerini anlatan Bayındır, şunları kaydetti:

“Biz hep bir kelimenin üzerinde durduk; üreten Beyşehir… Bu, yalnızca bizim için sıradan bir kelime ya da slogan değildi.  Bizim için bir hedefti bu. Bu hedefimiz için de var gücümüzle çalıştık. Bugün bunun meyvelerini de almaya başladık. Üreten Beyşehir vizyonuyla, hem belediyemizin hem de halkımızın ihtiyaçlarını en verimli şekilde karşılamayı hedefliyoruz. Bu vizyon doğrultusunda kurduğumuz tesisler ve gerçekleştirdiğimiz projeler, ilçemizin geleceğini inşa etmede önemli bir rol oynayacak. Beyşehir’i sadece tüketen değil, aynı zamanda üreten bir şehir haline getirmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Üreten Beyşehir hedefiyle ilçemizin kendi kaynaklarını en verimli şekilde kullanarak ekonomik ve sosyal kalkınmasını sağlamayı da amaçlıyoruz.”

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.