Balık av yasağı sona erdi, sülük av yasağı 1 Eylül’e kadar devam edecek

Beyşehir ilçesinde üç aydır devam eden balık avlanma yasağı sona erdi.

Beyşehir Yayın: 16 Haziran 2024 - Pazar - Güncelleme: 16.06.2024 15:54:00
Editör - Ali Rıza Önses
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Beyşehir ilçesinde üç aydır devam eden balık avlanma yasağı sona erdi.

Beyşehir Gölü’nde balıkların üreme döneminde olması sebebiyle 15 Mart’ta başlayan av yasağı 15 Haziran’da son buldu.

 Beyşehirli balıkçılar, bugün 16 Haziran günü itibariyle göl sularına açılarak avlanmak için ağ sermeye başladı.

Beyşehir’de sülük avcılığı av yasağının ise 1 Eylül 2024 tarihine kadar devam edeceği hatırlatıldı.

Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada 16 Haziran’da başlayan av sezonunun ardından serbest dönem yasaklarına da riayet edilmesi istendi.

Amatör olta balıkçılığı için göletlerde kişi başı 4 adet, Beyşehir Gölünde kişi başı 1 adet oltaya izin verilmekte olduğu vurgulanarak, şunlar kaydedildi:

“Sazan balığı için 40 santim, sudak ve kadife sazanı için 26 santim, tatlı su kefali için 20 santim olarak belirlenmiş boy yasağının ve endemik türler (yağ balığı) için belirlenen av yasaklarının yıl boyu devam ettiğini hatırlatmak isteriz.

Av yasağı dönemi boyunca kurallara uyan, gölümüzdeki balıkların sağlıklı bir üreme dönemi geçirmesine ve nesillerinin korunmasına katkıda bulunan tüm amatör ve ticari balıkçılarımıza teşekkür eder, bol bereketli bir av sezonu dileriz. Sülük avcılığı av yasağı 1 Eylül 2024 tarihine kadar devam edecektir.”

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.