Üzümlüspor fırsat tepti: 1-1

Beyşehir’in Bölgesel Amatör Lige yükselebilme mücadelesi veren temsilcilerinden Retay Üzümlüspor, play-off grubunda oynadığı Kulu Belediyespor maçında rakibiyle 1-1 berabere kalarak şampiyonluk yolunda önemli bir fırsatı değerlendiremedi.

Spor Yayın: 18 Mart 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 18.03.2024 11:38:00
Editör - Ali Rıza Önses
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Beyşehir’in Bölgesel Amatör Lige yükselebilme mücadelesi veren temsilcilerinden Retay Üzümlüspor, play-off grubunda oynadığı Kulu Belediyespor maçında rakibiyle 1-1 berabere kalarak şampiyonluk yolunda önemli bir fırsatı değerlendiremedi. Ancak,  yeşil beyazlılar BAL'a yükselebilme umudunu hala sürdürüyor.

KULU BELEDİYESPOR, PLAY OFF'TA İLK PUANINI ÜZÜMLÜSPOR MAÇIYLA ALDI

Konya’daki Dumlupınar sahasında oynanan müsabakaya mutlak galibiyet parolasıyla çıkan yeşil-beyazlılar, baştan sona üstün bir oyun sergilediği rakibi karşısında 32.dakikada Tolunay Güroğlu’nun attığı golle 1-0 öne geçti.

Bu gol aynı zamanda ilk devrenin de skoru oldu.

İkinci devrede ikinci gol arayışını sürdüren yeşil beyazlılar bu anlarda kalesinde şanssız bir şekilde beraberlik golünü gördü.

Rakip oyuncunun  61.dakikada ceza alanı içerisinde düşürüldüğü görüşüyle penaltı atışına hükmeden hakemin verdiği karara Üzümlüsporlu oyuncuların itirazı kabul görmezken, atışı kullanan  rakip oyuncu Serkan Kaya attığı golle durumu eşitledi: 1-1.

ŞAMPİYONLUK GİTTİ AMA HALA BAL ŞANSI DEVAM EDİYOR

Üzümlüspor, iki oyuncusunun kırmızı kart görmesi sonucu sahada 9 kişi kalan rakibine karşı kalan dakikalarda yeniden üstünlüğü sağlayabilmek için yoğun bir mücadele verirken, uzatma bölümlerinde de gelişen önemli gol pozisyonlarından istifade edemedi. Karşılaşma 1-1 sona ererken puanını 7’den 8’e yükselten Üzümlüspor, şampiyonluğu grupta müsabakaların bitmesine 1 hafta kala 4 maçta 4 galibiyete ulaşan rakibi Bilal Yiğit İnşaat Ereğlispor’a kaptırdı.

HAFTANIN SEVİNENLERİ EREĞLİ TEMSİLCİLERİ OLDU

Grupta oynanan diğer karşılaşmalarda lider Bilal Yiğit İnşaat Ereğlispor AK-SET Kadınhanı Belediyespor’u 3-0 yenerek şampiyonluğunu ilan etti. Ereğli Bereket Tarımspor da Meram Kara Kartallar’ı 1-0 mağlup ederek Üzümlüspor’un 2 puan birden kaybetmesi neticesinde ikincilik umutlarını artırdı.

4’üncü hafta müsabakalarının da tamamlanmasının ardından play off grubunda son haftaya girilirken 4 maçını da kazanarak puanını 12’ye yükselten lider Bilal Yiğit İnşaat Ereğlispor, en yakın rakibi 8 puanlı Retay Üzümlüspor’un 4 puan önünde şampiyonluğu garantiledi.

Beyşehir’in play off grubundaki tek temsilcisi Retay Üzümsüpor ise beraberlikle sonuçlanan Kulu Belediyespor maçının ardından şampiyonluk iddiasını son müsabakaya taşıyamadı.

SON HAFTA MAÇLARINDA KIRAN KIRANA GEÇECEK İKİNCİLİK MÜCADELESİ YAŞANACAK

Yeşil beyazlılar, play offta son maçını şampiyonluğu garantileyen ve lider durumdaki Ereğli temsilcisi ile yapacak. Bu müsabakayı kazanması halinde BAL’a yükselebilme mücadelesini sürdürecek. BAL’dan düşmeye aday Konya temsilcisi ile play out müsabakası oynayacak. Bu müsabakanın kazananı BAL liginde mücadele etme hakkını elde eden Konya’nın ikinci ekibi olacak.

Kaçırdığı birincilikle direkt olarak BAL’a yükselme şansını yitiren Üzümlüspor, play off grubunun son maçında liderle oynarken, kulağını da Kulu Belediyespor ile Ereğli Bereket Tarımspor maçının sonucuna çevirecek. Her iki maçın neticeleri play off grubunda ikinci sırayı belirleyecek. İkinci sırada grubu tamamlayan ekip BAL umudunu devam ettirecek.

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.