Üreticimiz daha çok kazanacak

Konya İl Tarım ve Orman Müdürü Duran Seçen, hayata geçirilen yeni destekleme modeli ile üreticinin daha çok kazanacağını söyledi.

Gündem Yayın: 02 Eylül 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 02.09.2024 10:48:00
Editör - Ali Rıza Önses
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Konya İl Tarım ve Orman Müdürü Duran Seçen, hayata geçirilen yeni destekleme modeli ile üreticinin daha çok kazanacağını söyledi.

Seçen, yaptığı yazılı açıklamada, 2025-2027 yıllarında yapılacak bitkisel üretime yönelik desteklemeler ile diğer bazı tarımsal desteklemelere ilişkin Cumhurbaşkanı kararının Resmi Gazete’te yayımlandığını hatırlattı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni destekleme modeli ile desteklerin daha sade ve etkin hale getirileceğine dikkati çeken Seçen, bu yıl ilk defa üretim döneminden önce desteklemelerin açıklandığını vurguladı.

Seçen, “Bakanlığımız tarafından hazırlanan Destekleme modeli ile destekler daha sade ve etkin hale getirilerek tarımsal destekler ilk defa üretim döneminden önce açıklandı. Üreticilerimiz için gelecek yılların öngörülebilir olması amacıyla ilk defa desteklemeler 3 yıllık olarak hazırlanarak birim destek katsayı değeri ve destekleme tutarı her yıl yeniden belirlenecek şekilde planlandı.

Bitkisel üretimin desteklenmesi programıyla çiftçilere temel destek, planlı üretim desteği ve üretimi geliştirme destekleri verilecektir.”ifadelerine yer verdi.

Seçen, Özellikle Konya’nın da yer aldığı yer altı sularının yetersiz seviyede ve su kısıtı olduğunun bakanlıkça tespit edildiği havzalarda yer alan sulu tarım arazilerinde ilgili üretim yılında arpa, buğday, aspir, fiğ, mercimek, nohut, yem bezelyesi, ayçiçeği (yağlık) üreten çiftçilere ürünün bulunduğu kategoriye göre hesaplanan tutar üzerinden ilave yer altı su kısıtı desteği ödeneceğini de kaydederek, “Yer altı su kısıtının bulunduğu yerlerde planlı üretime uygun üretim yapan üreticilerin mazot ve gübre maliyetinin yüzde 100'ü karşılanacaktır. Yeni destekleme modelinin üreticilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum."cümlelerini kullandı.

 

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.