Turizm Fakültesi, mezun öğrencilerini yeni hayatlarına uğurladı

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi’nde mezuniyet heyecanı yaşandı.

Eğitim Yayın: 18 Mayıs 2024 - Cumartesi - Güncelleme: 18.05.2024 11:40:00
Editör - Ali Rıza Önses
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi’nde mezuniyet heyecanı yaşandı.

2023-2024 eğitim döneminin sona ermesinin ardından fakülteden mezun olan turizm rehberliği öğrencileri için düzenlenen mezuniyet töreninde kürsüye gelen Ali Akkanat Turizm Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Abdullah Karaman, “Gençler, biz sizleri geçmişinizle değil, geleceğinizle anmak istiyoruz” sözleriyle mezun öğrencilerine seslendi.

Mezun öğrencilerini ülkenin birer elçisi olarak değil, büyük elçisi olarak okullarından mezun ettiklerini vurgulayan Prof.Dr.Karaman, “Türkiye’nin yüzü, Konya’nın iftiharı, okulumuzun da her yerde birer temsilcisi olacaksınız. Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesinden mezun olmanın haklı gururunu ve başarısını yaşayacağınıza inanıyorum. Bugün sadece bir mezuniyet töreni yapıyoruz; bugün bir ayrılış değil, bugün artık bundan sonraki hayatınızda sizlerle birlikte birer meslektaş olarak, sizlerin yanında durmanın ve sizlerle aynı heyecanı paylaşmanın huzuru içerisindeyiz.”diye konuştu.

Konuşmasında mezun öğrencilere nasihat ve tavsiyelerde de bulunan Prof.Dr.Karaman, şunları kaydetti:

“Sizler sadece öğrenci olmak için değil, değerli bir birey, bu ülkenin bir kıymeti olacaksınız. Şunu söylüyoruz gençler; yerde bulduğunuz 10 TL için değil, alnınızın terini silerek kazandığınız 1 TL için mutlu olun. Gençler, meta için değil, değerleriniz için yaşamayı öğrenin diye bu etkinlikleri yaptık ve şunu söylüyoruz; aileleriniz sizlere yemedi, içmedi, giymedi, yeri geldi aç kaldı, sizler biraz daha mutlu olun diye bütün fedakarlıkları gösterdi. Onların bu fedakarlıkları karşısında sizlerin gelecekte onlara el uzatacağınıza inanıyorum.Anne ve babanızın değerini bilin.”

Dekan Prof.Dr.Karaman konuşmasında veliler için de ayrı bir parantez açarak, “Fakülte olarak emanet etmiş olduğunuz gençleri geleceğe hazırlamak için fedakarca çalışan, buradaki değerli öğretim üyesi arkadaşlarımı alınlarından öpüyorum. İnanın değerli veliler, burada çalışan öğretim görevlisi, üyesi arkadaşlarımız şahit olduğum için söylüyorum; bin bir özveri ile gençlerimizi geleceğe taşımak için gece gündüz gayret gösterip bildikleri, bilebildikleri ne varsa, tecrübeleri ne ise kendi çocuklarından belki daha fazla emek sarf ederek gençleri bugünlere hazırladılar.”diye konuştu.

Turizm Rehberliği Öğretim Üyesi Dr.Yüksel  Gürsoy ise, konuşmasında mezun ettikleri gençlere seslenerek, “Üniversiteye ilk başladığınız ilk günden bugüne değil eğitilerek bilgilerle donatıldınız. Biliniz ki, her bir mezuniyet, yeni bir basamağın başlangıcıdır. Sizlerin gelecekte başarıyla bizleri, okulunuzu, hocalarınızı, Beyşehir’i ve ailenizi en iyi şekilde temsil edeceğinize olan inancım tamdır. Ülkemizin geleceği siz değerli gençlerimizin bundan sonraki her başarısından gurur duyacağımızdan emin olabilirsiniz.”ifadelerine yer verdi.

Okul birincisi öğrenci Medine Emengen de konuşmasında, 4 yıl önce çiçeği burnunda öğrenciler olarak çıktıkları bu yolculukta bugün mezun olmanın sevinç ve heyecanını yaşadıklarını belirterek, “Bu yolculukta bana destek olan hocalarıma, aileme ve arkadaşlarıma sonsuz minnettarım.”diye konuştu.

Prof.Dr.Karaman, daha sonra okul kütüğüne birincilik çivisini çakan Emengen’e başarı belgesini verdi.

Konuşmaların ardından fakülteye destek ve katkılarından dolayı bazı isimlere teşekkür plaketleri verilirken, mezun öğrencilere belgeleri de protokol tarafından takdim edildi.

Öğrenciler mezuniyet sevincini ise keplerini hep birlikte havaya fırlatarak yaşadı.

Ek Fotoğraflar
Video
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.