Tarihe yolculuk ettiler...

Beyşehir ilçesinde düzenlenen doğa yürüyüşüne katılan doğa tutkunları, tarihe de yolculuk yaptı.

Yaşam Yayın: 18 Şubat 2024 - Pazar - Güncelleme: 18.02.2024 23:19:00
Editör - Ali Rıza Önses
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Beyşehir ilçesinde düzenlenen doğa yürüyüşüne katılan doğa tutkunları, tarihe de yolculuk yaptı.

Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Beyşehir Treeking ve Doğa Yürüyüşleri Topluluğunun doğa yürüyüşü etkinlikleri devam ediyor.

Etkinliğin son adresi tarihi anıtların yer aldığı Fasıllar Mahallesi oldu.

Topluluk tarafından düzenlenen “Karahisar, Fasıllar, Tarhuntaşşa Lukyanus Yolu Yürüyüşü”ne çok sayıda doğa sever katıldı.

Dernek Başkanı Mustafa Büyükkafalı, aynı zamanda Hitit, Roma ve Bizans dönemine ilişkin keşif etkinliği çerçevesinde düzenledikleri doğa yürüyüşüne yine doğa tutkunlarının ilgisinin yoğun olduğunu belirterek, “Keşif etkinliğini güzel bir şekilde tamamlayıp tarihi bir yolu yürüdük son etkinliğimizde. Başka bir tabirle katılımcılarımız tarihe yürüdü.”ifadelerine yer verdi.

Büyükkafalı, Fasıllar Mahallesi’nde yılın her döneminde yerli ve yabancı çok sayıda ziyaretçiyi ağırlayan, 3 bin 500 yıldır yerde yatan ve 72 ton ağırlığıyla dünyanın en büyük kaya anıtı olduğu belirtilen Kurtbeşiği Anıtı ile birlikte çevredeki diğer tarihi anıt ve ören yerlerinin de etkinliğe katılan doğa severlere tanıtıldığını belirterek, “Desteklerinden dolayı Fasıllar ve Karahisar mahallelerimizin muhtarlarına da teşekkür ediyoruz.”dedi.

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.