Şenyurt: “Bu seçime kazanmak için giriyorum”

CHP Beyşehir Belediye Başkan adayı Rıdvan Şenyurt, “Ben bu seçime kazanmak için giriyorum”dedi.

Siyaset Yayın: 24 Aralık 2023 - Pazar - Güncelleme: 24.12.2023 20:35:00
Editör - Ali Rıza Önses
Okuma Süresi: 6 dk.
Google News

CHP Beyşehir Belediye Başkan adayı Rıdvan Şenyurt, “Ben bu seçime kazanmak için giriyorum”dedi.

Şenyurt, partisinin ilçe teşkilatında yaptığı açıklamada, adaylık sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Konuşmasında “sosyal belediyecilik” vurgusu yapan Şenyurt, “Bir kere Beyşehir’de sosyal belediyeciliğin tanıtılması lazım. Bizim çıkış noktamız Beyşehir’e, sosyal belediyeciliği getirmek.Ne demek bu sosyal belediyecilik? Belediyecilik hizmeti deyince maalesef, bölgemizde, ‘yol yaptı, park çalışması yaptı, refüj çalışması yaptı’ bunlar anlaşılıyor. Böyle değil… Biz CHP İlçe Teşkilatı olarak değerli yol arkadaşlarımla birlikte anlatacağız.

Okula giderken ayakkabısı su alarak hasta olan çocuğun derdi de benim derdim olacak. Buraya milyonlarca dolar yatırım yapıp istihdam yaratıp katma değer üreten değerli iş adamlarımızın derdi de benim derdim olacak. Sosyal belediyecilik kısaca budur” ifadelerine yer verdi.

Beyşehir’de bugüne kadar sosyal belediyecilik kültürünün gelişmediğini vurgulayan Şenyurt, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Eğer bir hanımefendimiz, bir bacımız, bir ablamız, bir teyzemiz eğer akşam eve geldiğinde çocuklarının önüne bir yemek koyma telaşı, bir yemek koyma endişesi yaşıyorsa bu da benim sorumluluğumda ve bu derdi de ben yükleneceğim.

Bugün bu cennet vatana hizmet etmiş belediye başkanı olarak bu dünyadan göçmüş değerli belediye başkanlarımızı rahmetle anıyorum. Şu anda yaşayan belediye başkanlarımıza da sevgi, saygı ve hürmetle sağlık afiyet diliyorum.

Bizim hiçbir kimse ile sorunumuz yok. Ama Beyşehir’de bir şeyler yanlış yapıldı. Sosyal belediyecilik kültürü bu memlekette gelişmedi maalesef. Biz geldiğimizde inşallah, halkımız bize tevevvüh gösterdiği zaman, bu güzel şehri, tüm kılcallarına kadar, belediyecilik hizmeti nasıl hissedilir biz bunun için buradayız. İnanın bu seçime kazanmak için giriyorum. Bizim kimseyle derdimiz olmayacak, çünkü beni herkes bilir. Ben 8 yıla yakın ilçe başkanlığı görevi yaptım.

25 yıldır da mesleğimi yapıyorum. Bir Allah’ın kulu diyemez ki, ‘beni ideolojik görüşümden, partimden dolayı ayrıştırdı’. Ben de böyle bir şey yok. AK Partili vatandaş da benim vatandaşım, MHP’li vatandaşımız da benim vatandaşım. İyi Partililer de benim vatandaşım, Refah Partililer de benim vatandaşım. Ben herkese eşit mesafede bakarım. Yeter ki samimiyet olsun, bu bakımdan 55 bin seçmenimizin 80 bin insanımızın oylarına talibim.”

Şenyurt, belediye başkanı seçilmesi halinde belediye olarak yaptıkları yol çalışmalarının fotoğraflarını çekip sosyal medya ya da gazetelerde veya başka mecralarda paylaşmayacaklarını da belirterek, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“Bu insanların aklıyla alay etmeyeceğiz. Benim asli vazifem nedir, o yolu yapmak. Benim asli vazifem nedir, bu insanların vakit geçirmesi için alan yapmak burada. Ben bunları asli vazife olarak bu halka lütuf olarak sunmayacağım. İnşallah hep birlikte inanın buna bu seçimden galip geleceğiz.

Yeter ki benim ilçe teşkilatımın inancını sizler de paylaşın. Güzel günler göreceğiz. Bu cennet vatanı daha güzel yaşanabilir bir Beyşehir olarak imar edeceğiz.

Rıdvan Şenyurt seçimden önce burada yaşayan bir esnaftı. Sandıklar kapatıldıktan sonra da Rıdvan Şenyurt burada yaşayacak. Rıdvan Şenyurt, siyaset yaparken bunları biliyor. Ben bu vatandaşın hangi partiden olursa olsun, kırmadan, dökmeden oyuna talibim.

Çünkü ben seçilsem de seçilemesem de bu memlekette yaşayacağım. Benim hiçbir kimseyle kırgınlığım olmaması lazım. Ben sokakta selam veremeyeceğim bir söz söylediğim zaman o beni üzer.

O yüzden bundan emin olun, burada farklı bir anlayışla, farklı bir vizyonla belediyecilik hizmetini, bu memlekete tanıtacağım. Ve şu sloganla yola çıkıyoruz; bu cennet vatan Rıdvan Şenyurt ile daha ‘Şen bir Yurt’ olacak.”

CHP Beyşehir İlçe Başkanı Sefa Akar da, “Biz burada bir avuç insanız. Bir kenara yazın, tarihe tanıklık edeceksiniz.”diyerek başladığı konuşmasında, şöyle devam etti:

“Bugün Beyşehir’de yerel yönetimlerin, değişmeye başladığı tarihtir. Her türlü denklemde kantara çıkmaya hazırız. Buyurun aday profili ise 7 yıldır kamuoyu önünde olan bir insan. İlçe başkanlığı yapmış, milletvekili adaylığı yapmış insan. Ama bizim asıl bir hedefimiz var. Beyşehir’de siyasetin düzlemini değiştirmek istiyoruz.

Çamur siyasetini bırakalım, isim siyasetini bırakalım, üçüncü sınıf insanlar, kişileri, ikinci sınıf insanlar olayları, birinci sınıf insanlar fikirleri konuşurlar. CHP Beyşehir İlçe Örgütü projeleri ile yarışacak.

Karşımızdaki aday olan arkadaşlarımızın tamamının da projeleri ile dikkat çekmesini isterim.  Ayağı yere basan, sağlam, bu şehre artı değer katacak olan her türlü profilde biz varız.

Biz burada genel siyaset yapmayacağız. Biz Beyşehir’i tanıyoruz.”

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.