Prof.Dr.Muşmal, Seçim Vakti'nde konuştu: “Milletim istedi, aday oldum”

YRP'nin Beyşehir Belediye Başkan adayı Prof.Dr.Hüseyin Muşmal, Beyşehirliler’den gelen yoğun istek üzerine aday olduğunu belirterek, “Milletim istedi.Ben de dedim ki; milletimin tercihine boynumuz kıldan incedir.Ve bu kararı alarak sahalara indik.”dedi.

Siyaset Yayın: 25 Mart 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 25.03.2024 21:53:00
Editör - Ali Rıza Önses
Okuma Süresi: 12 dk.
Google News

Yeniden Refah Partisi (YRP) Beyşehir Belediye Başkan adayı Prof.Dr.Hüseyin Muşmal, Beyşehirliler’den gelen yoğun istek üzerine aday olduğunu belirterek, “Milletim istedi.Ben de dedim ki; milletimin tercihine boynumuz kıldan incedir.Ve bu kararı alarak sahalara indik.”dedi.

Prof.Dr.Muşmal, Haberönses ve BGRT’nin YouTube kanallarında ortak olarak yayınlanan ve moderatörlüğünü Fatih Babaoğlu’nun üstlendiği “Seçim Vakti” programının “Seçmen soruyor” bölümüne katıldı.

Muşmal, ikinci kez konuk olduğu programda seçmenlerden gelen farklı soruları cevaplandırırken,ilçede herkes tarafından merak edilen neden aday olduğuna ilişkin açıklamalarda bulundu, göreve gelmesi halinde hayata geçireceği proje ve hizmetleri de anlattı.

Muşmal, akademisyen olarak görev yaparken neden aday olduğuna ilişkin yöneltilen soru üzerine, mesleki çalışmalar içerisinde iken memleketi olan Beyşehir’e dair hayata geçirdiği projelerin de hemşehrileri tarafından çok takdir edilip beğenildiğini belirtti.

“İCRA MAKAMINDA OLURSAK…”

Çevresinde  Beyşehir’i bilip kendisini tanıyanların yürüttüğü bu çalışmaları gördükçe; ‘Hocam siz başarılı bir akademisyensiniz.

Beyşehir'le ilgili çok sayıda kitabınız var. (Benim 24’e yakın kitabım var; bunun bir kısmı Fatih Babaoğlu ile birlikte)  Beyşehir Gölü'yle ilgili kitaplarınız var.

Doktora teziniz, doçentlik teziniz, profesörlük teziniz Beyşehir. Beyşehir'i tanıtıyorsunuz. Kültür belgeselleri çekiyorsunuz. Bu kadar çaba sarf ediyorsunuz Beyşehir’in kültür varlıkları için, göl için…

Gelin siyasete girin. Beyşehir'in bu dönemde sizin gibi Beyşehir'i tanıyan, bilen, Beyşehir'le ilgili çalışan insanlara ihtiyacı var.’dediğini anlatan Muşmal,siyaseten kendisine bir davet geldiğini anlattı.

Muşmal, “Biz zaten üniversitede akademisyen olarak çalışıyorduk. Bunun üzerine Beyşehir'e  nasıl hizmet edebiliriz. İcra makamında olursak projelerimizi hayata geçirebiliriz düşüncesiyle bu davete icabet ettik.”sözleriyle neden aday olduğunu aktardı.

“SÜREÇTE SIKMADIK EL, GİRMEDİK GÖNÜL BIRAKMADIK”

Süreç içerisinde aday adayı olduğunu bu dönem zarfında Beyşehir’de çalmadık kapı bırakmadığını anlatan Muşmal, sahada 120 gün boyunca birebir sıkmadık el, girmedik gönül bırakmadığının altını çizdi.

Muşmal, aday adayı olarak başvuruda bulunduğu partide aday olan ismin belirlenmesinin ardından yüzlerce kişinin kendisini arayarak,bunların hepsinin kaydının olduğunu da hatırlatarak,  “Dediler ki; ‘hocam millette bir umut uyandırdınız.

Siz bu yola aday adayı olarak çıkmışken bireysel bir karar vermis olabilirsiniz, bir davet neticesinde. Ama artık bireysel karar veremezsiniz. Siz toplumda umut uyandırmış bir insan olarak bu saatten sonra bizi bırakıp gidemezsiniz. Yola devam etmeniz gerekiyor.

Artık siz vebal aldınız.İster bağımsız olun, isterse size teklif edilen bir parti aracılığıyla siyasete girin. Milletin önünde sandıkta isminiz olsun, alternatif olarak sizin gibi bir akademisyene, bu milletin, bu hemşehrilerimizin ihtiyacı var” dediler.

“BİZ SİZİN SAHADA KARŞILIĞINIZI GÖRDÜK”

Bu süreçte, bizim değerlendirmelerimiz neticesinde, istişarelerimiz neticesinde Yeniden Refah Partimiz bizlere bir teklifte bulundu. Dediler ki; ‘hocam biz sizin sahada karşılığınızı gördük. Nereye gidersek Hüseyin Muşmal Hoca'dan bahsediliyordu. Hüseyin Muşmal Hoca'nın adı geçiyordu. Gelin bizim partimizin belediye başkanı  adayı olun’

 Ben bu süreci düşündüm. Ve değerlendirmelerim neticesinde, istişarelerim neticesinde, özellikle Genel Başkanımız Sayın Doktor Fatih Erbakan'ın bilgisi ve genel başkan yardımcılarımızın talebi doğrultusunda ilçe teşkilatımızın teklifiyle aday oldum.

“BENİ ADAY YAPAR MISINIZ DİYE YENİDEN REFAH’A GİTMİŞ DEĞİLİM”

 ‘Ben beni aday yapar mısınız’ diye Yeniden Refah’a gitmiş değilim. Milletim istedi. Ben, dedim ne olursa olsun milletimin tercihine boynumuz kıldan incedir.

Ve bu kararı alarak sahalara indik. Şu anda da Yeniden Refah Partisi'nin Beyşehir Belediye Başkanı adayı olarak huzurlarınızda bulunuyorum.”ifadelerine yer verdi.

“ÇIKTIĞI BU BAYRAK YARIŞINDA KENDİSİNİ NEREDE GÖRÜYOR?”

Prof.Dr.Muşmal, yöneltilen başka bir soru üzerine de çıktığı bu bayrak yarışında kendisini nerede gördüğüne ilişkin olarak, “Ben hep mütevazı bir yaşam sürdüm.

Her zaman da mütevazi bir akademik hayatım oldu. Her zaman bir traktör tamircisinin oğlu olarak halkın arasındaydım. Bir köylü çocuğu olarak halkın arasındaydım. Halkın arasından hiç ayrılmadım.

Akademide de, akademik çalışmalarda da sahada hep var olan, sahayı bilen bir kardeşiniz olarak Beyşehir'in içindeydim zaten. Hüseyin Muşmal çalışmalarıyla, yazılarıyla, sohbetleriyle, belgeselleriyle, vatandaşın arasındaydı.

“BİZ MİLLETİMİZİN GÖNLÜNÜ KAZANMIŞTIK ZATEN”

Biz milletimizin gönlünü kazanmıştık zaten. Milletimiz bizi biliyordu, tanıyordu. Tanımayanlar da bu siyaset sürecinde hepsiyle tanıştıklarımızla daha fazla tanışma imkanı oldu. Tanışmadıklarımızla tanışma fırsatımız oldu.”diye konuştu.

Süreçte pek çok gönül kazandığını da anlatan Muşmal, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Pek çok insanın çayını, çorbasını içtik, halini hatırını sorduk, kucaklaştık. Boy boy fotoğraflarımız sosyal medyamızda…

Kucaklaşan insanlar, bizlere sarılan insanlar. O insanların muhabbeti bizim kazancımızdır. Onun için siyaseten seçim kazanılır veya kaybedilir. Seli gider kumu kalır. Bizler vatandaşımızın gönlündeyiz. Siyaset zaten bir araçtır.

“BİZİ TERCİH EDERLERSE ŞEREFLE HİZMET EDERİZ”

Yani ben kazanmış durumdayım. Vatandaşımızın gönlünde yer edindik. Bugün her gittiğimiz yerde insanlar bizi gülümsemeyle karşılıyorsa, her gittiğimiz yerde kucaklıyorsa biz zaten kazanmışız.

Bu bizim için gerçekten çok değerlidir 31 Mart 2024 tarihinde milletimiz sandığa gittiğinde bu evlatlarını, bu kardeşlerini tercih ederlerse Belediye Başkanı olarak şerefle hizmet ederiz. Ama olur, olur ya, kazanmak da var, kaybetmek de var.

Sonuna kadar milletimize hizmet etmeye, bir akademisyen olarak, bir öğretim üyesi olarak devam edeceğiz Allah'ın izniyle.”

“ÖĞRETMEN DE PEKALA BELEDİYEYİ YÖNETİR, İYİ BİR YÖNETİCİDİR”

Muşmal, programda, siyasi rakiplerinin seçim kampanyası döneminde öğretmenden belediye başkanı olamayacağı yönünde söylemlerde de bulunduklarını duyup buna üzüldüklerini de belirtirken; “Öğretmen pekala da belediyeyi yönetir.”diye konuştu.

Belediye başkanı seçilmesi halinde bir öğretmenin de bu şehri yönetmeye başlayacağını anlatan Muşmal, “Bakın bunu halkımızın takdirine sunuyoruz.

Biz yıllarca eğitimcilik yaptık, öğretmenlik yaptık. Eğitimin içerisinden geliyoruz. ‘Öğretmenden belediye başkanı olmaz’ deyiveriyorlar, geçiveriyorlar.

Ben şeref duyarım öğretmenliğimle, binlerce öğretmen yetiştirmiş bir belediye başkan adayıyım ben. Öğretmenlerimin ufukları kadar değerli, öğretmenlerimin eğitimi fedakarlıkları kadar değerli bir şey var mı? Öğretmen iyi bir yöneticidir. Sınıfını yönetir.

Öğretmen öğrencisini yönetir. İnsan kaynağını yönetir. Bütün öğretmenler potansiyel müdürdür, okulunu yönetir. Öğretmen bütçeyi yönetir, öğretmen pekala da belediyeyi yönetir.

“BEN BELEDİYE BAŞKANI OLDUĞUMDA…”

Sonuç itibariyle bir belediye başkanını da bir öğretmen yetiştirir. Şimdi etrafımıza bakalım; öğretmen belediye başkanları. Çok örneği var, yaptıkları inşaatlara bakalım. Şifa dağıttıkları kurumlara bakalım. Mahallelerine taşıdığı doğal gazlara bakalım.

Bugün yanı başımızdaki ilçelerimizin mahallelerinde doğalgaz varsa bunu bir öğretmen belediye başkanı yapmış olabilir  mi, olabilir. Öyleyse öğretmenin ismini ağzınıza alırken, ben o kutsal mesleğe halel getirmemek için özellikle öğretmenlerimize sesleniyorum. Ben belediye başkanı olduğumda Beyşehir'de bir öğretmen belediye başkanı olmuş olacak.

“BAŞKAN OLDUĞUMDA BİR KÖYLÜ ÇOCUĞU BELEDİYE BAŞKANI OLACAK”

Ben belediye başkanı olduğumda, orta nesilde bir insanım. Hem gençlerle irtibatım var, hem yaş almışlarla irtibatım var. Ben belediye başkanı olduğumda  tabii ki bir köylü çocuğu belediye başkanı olacak.

Annelerim özellikle duysunlar. Biz belediye başkanı olduğumuzda, Beyşehir'de annelerin evlatları belediye başkanı olacak. Kardeşleri belediye başkanı olacak. Bakın biz hep gittiğimiz yerlerde yaş almışlarımızla, geçmiş dönemlerde oturduk, sohbet ettik. Onların duygularını da biliyoruz. Kaygılarını da biliyoruz.

“ALLAH NASİP EDERSE, ‘EMEKLİLERE SAHİP ÇIKTI’ DİYECEKLER”

Onun için Beyşehir'de inşallah emeklilerimizin emekli öğretmenlerimizin Beyşehir'de rahat bir şekilde göl manzaralı çayını içebilecekleri bir kafem tarzı işletme kuracağız. Onlar da inşallah mutlu olacaklar. Ya bu Ali Rıza'nın oğlu geldi Beyşehir'de. Emeklilere sahip çıktı diyecekler. Inşallah. Allah nasip ederse.

“MUŞMAL BAŞKAN OLDUĞUNDA, 20 YAŞINDA BİR GENÇ BELEDİYE BAŞKANI OLACAK”

Bu şehrin seksen bin oyunu almış Hüseyin Muşmal belediye başkanı olduğunda Beyşehir'de yirmi yaşında bir genç belediye başkanı olacak. Bakın bu çok önemli. Yani gençlerin belediye başkanı olacak.

Çünkü üniversitede yıllar boyunca gençlerin arasında bulunmuş bir hoca. Gençlerin sıkıntısını, problemini, hayallerini  bilecek. Hüseyin Muşmal belediye başkanı olduğunda, Hüseyin Muşmal belediye başkanı olmayacak. Kim belediye başkanı olacak?

Bu şehrin çırakları belediye başkanı olacak. Bu şehrin kalfaları belediye başkanı olacak. Çünkü Hüseyin Muşmal 15 boyunca çıraklık yaptı, kalfalık yaptı.”

SEÇMENE SESLENDİ, “MUTLAKA SANDIK BAŞINA GİDİN” DEDİ

Prof.Dr.Muşmal, “Seçim Vakti” programının son bölümünde ise Beyşehirli seçmene seslenerek, yapılacak seçimde mutlaka sandık başına gidilmesi tavsiyesinde bulunurken, önemli mesajlar da verdi.

“31 MART’TA BEYŞEHİR’DE YEREL İDAREYİ SEÇECEĞİZ, GENEL SEÇİM YAPMIYORUZ”

Muşmal, “Seçmenlerimize 120 gündür ulaşıyoruz. Her bir seçmenimiz bizim için kıymetlidir. Her bir seçmenimiz bana oy verse de, oy vermese de biz seçimi kazansak da kazanmasak da, şu anda kazandık, gönül kazandık.

31 Mart’ta Beyşehir'de yerel idareyi seçeceğiz. Bakın bunu unutmayın. Biz bir genel seçim yapmıyoruz. Belediye başkanı seçiyoruz. Meclis üyesi adayları seçiyoruz. Muhtarları seçiyoruz. Yani bu şehre dokunacak, bu şehre yönetecek insanları seçiyoruz.” hatırlatmasında bulunarak, şöyle devam etti:

“Onun için bir şehrin belediye başkanı nasıl olmalı,bu şehre nasıl hizmet eder? Bunları özellikle dikkate alarak hareket etmemiz gerekiyor.

Kıymetli hemşehrilerimiz, seçimlerde oylarınızı dikkatle kullanın. Hiç acele etmeyin. Inşallah gönlünüzde olan belediye başkan adayı kimse, ona gönül rahatlığıyla oy verin. Bize oy verin veya vermeyin ama seçim sürecinde verdiğiniz oylar bizim için çok kıymetlidir. Çok değerlidir. Oylarınıza sahip çıkın.

“BİRBİRİNİZLE ASLA BİZLER İÇİN TARTIŞMAYIN, BİZLER GELİR GEÇERİZ”

 Kıymetli hemşehrilerim. Mutlak surette oy kullanmaya gidin. Bizim rakip adaylarımıza da verebilirsiniz. Ama oyunuzu mutlaka kullanın. Bu sizin için çok önemli ve çok değerlidir.

Seçim sürecinde veya seçime kadar kıymetli hemşehrilerim birbirinizle asla bizler için tartışmayın. Bizler için birbirinizin canını sıkmayın. Bizler gelir geçeriz. Ama siz aynı kahvede oturacaksınız.

Aynı sofrada oturacaksınız. Birbirinizin canını yakarsanız, birinizin burnu kanarsa bize belediye başkanlığı zehir zıkkım olur.

“GELİN BEYŞEHİR’İ BİRLİKTE YÖNETELİM”

Biz belediye başkanı olacaksak, sebebini işliyoruz. Kamplaştırarak değil, kucaklaştırarak, sahip çıkarak, birbirimize sahip çıkarak inşallah bu şehri yöneteceğiz.

Bakın, sloganlarımız neydi? Daha yolun başındayken, Beyşehir kazanacak, Hepimiz kazanacağız. Şimdi de söylüyoruz ki birlikte yönetelim. Gelin Beyşehir'i birlikte yönetelim.

Bunu başarabilmemiz için 31 Mart’ta Hüseyin Muşmal'a, Yeniden Refah Partisi'nin amblemine, yani hilalle başağı, hilali, başağı kimse yırtamaz hilali başağı kimse görmezden gelemez.

Sizler evet mührünü aldığınızda hilal ve başağın üstüne gönül rahatlığıyla lütfen basın. Biz de inşallah sizleri mahcup etmeyeceğiz.”

Muşmal,  30 Mart’ta anıt meydanı civarında saat 11.00’de gerçekleştirecekleri mitinge tüm Beyşehirliler’i de davet ederken, “Bu miting neden önemli biliyor musunuz? Beyşehir'in 20 yıllık değişimine siz şahit olacaksınız.”diyerek sözlerini tamamladı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Video
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.