Polisten “change” çetesine operasyon

Konya Emniyet Müdürlüğü ekiplerince deprem bölgelerindeki hasarlı araçları alarak gümrük kaçağı, hurda ve çalıntı araçlarla “change” yapan çeteye yönelik operasyon düzenlendi. 18 ilden 49 aracın tespit edildiği operasyonda 5 kişi tutuklandı.

Asayiş Yayın: 13 Haziran 2024 - Perşembe - Güncelleme: 13.06.2024 13:03:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

 

Konya İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şubesi Müdürlüğü Oto Hırsızlığı Büro Amirliğinde yapılan çalışmalarda deprem bölgesinde hasar alarak kullanılamaz hale gelen araçların, şasi ve motor numaralarının çalıntı, yakalamalı/hacizli ve gümrük kaçağı araçlarla değiştirilerek tescil evraklarını kendileri veya yakınları üzerine alıp change yapıldığı belirlendi.

CHANGE YAPILAN ARAÇLARIN DEĞERİ 25 MİLYON TL

Asayiş ekiplerince 3 ay süren araştırmaların neticesinde Konya ve Adana ilinde tespit edilen şahısların change yapılan araçları üçüncü şahıslara sattığı tespit edildi.

Toplam değeri yaklaşık 25 milyon TL olan araçların tespitine yönelik yapılan çalışmalarda change yapılan 49 aracın 18 farklı ilde satıldığı belirlendi ve söz konusu araçlara el konuldu. 

GÜMRÜK KAÇAĞI, ÇALINTI, HACİZLİ...

Temin edilen toplam 49 adet aracın Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüklerince yapılan incelemesinde 36 aracın gümrük kaçağı olduğu, 3 aracın hacizli/yakalamalı olduğu, 1 aracın çalıntı olduğu, 1 aracın hurdaya ayrılmış olduğu ve 8 aracın ise işlemlerinin devam ettiği öğrenildi. 

ÇOK SAYIDA ARAÇ SATIŞ SÖZLEŞMESİ ELE GEÇİRİLDİ

Asayiş ekiplerince change çetesine eş zamanlı düzenlenen operasyonda 8 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda çok sayıda araç satış sözleşmesi, vekâletname, araç ruhsatı ve araç plakası ele geçirildi. 

5 KİŞİ TUTUKLANDI 

Emniyetteki işlemlerinin ardından Oto Hırsızlığı, Nitelikli Dolandırıcılık ve Resmi Belgede Sahtecilik suçlarından adliyeye sevk edilen 8 şüpheliden 3’ü ifadelerinin alınmasının ardından serbest kalırken 5 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.