Örgün eğitimle birlikte hafızlık projesi başlıyor

Beyşehir ilçesinde örgün eğitimle birlikte hafızlık projesi başlıyor.

Eğitim Yayın: 12 Mart 2024 - Salı - Güncelleme: 12.03.2024 11:57:00
Editör - Ali Rıza Önses
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Projeye ilişkin toplantı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk, İlçe Müftüsü Veysel Kükrek ve ilkokul müdürlerinin katılımıyla Beyşehir Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Ortaokulu’nun akıl zeka oyunları sınıfında gerçekleştirildi.

Beyşehir İlçe Müftülüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile imzalanan “örgün eğitimle birlikte hafızlık projesi” kapsamında Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Ortaokulu binasının birinci katında yer alan İlçe Müftülüğüne bağlı Necip Fazıl Erkek Hafızlık Kur’an Kursunda faaliyetlerin yürütüleceği belirtildi.

Proje ile; öğrencilerin, sosyal, akademik hayattan uzak kalmadan akranlarıyla beraber eğitim-öğretim görmeleri, temel eğitimden orta öğretime geçişte veli beklentisinin karşılanması ve öğrencilerin bir üst öğrenim kurumuna akademik açıdan en üst seviyede hazırlanmasının amaçlandığı bildirildi.

Yine proje öğrencilerinin okul ile beraber akademik başarılarını destekleyerek hafızlık yapabilmelerine de imkan sağlanmakta olduğu kaydedildi.

Programa alınan öğrencilerin imam hatip ortaokulu programı ile birlikte hafızlık çalışmalarını yürütmekte olduğu hatırlatılarak, bununla birlikte yapılan sosyal etkinliklerle de öğrencilerin bu süreçte ruhsal ve sosyal açıdan gelişmelerine yardımcı olunmakta olduğu belirtildi.

Toplantıda konuyla ilgili yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“Hafızlık sınıfı öğrencileri, sabahları Kur’an-ı Kerim derslerini pansiyonda görüp okula gelmekte ve örgün eğitimlerine devam etmektedir. Okuldan sonra hafızlık eğitimine devam eden öğrencilerimizin yapılan okul etütleri ile akademik başarılarının da arttırılması hedeflenmektedir. Ayrıca futbol, yüzme, sinema, piknik, kamp, tarihi ve kültürel mekânlara geziler gibi pek çok sosyal kültürel etkinlikler yapılmaktadır.

2024-2025 Eğitim öğretim Yılında 5.sınıfta erkek hafız adayı olarak okuyacak öğrencilerin belirleneceği Hafızlık Seviye Tespit Sınavı  ise 25 Mayıs 2024 Cumartesi günü saat 14.00’de Beyşehir Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Ortaokulunda yapılacaktır. Öğrenciler sınav müracaatlarını 4.sınıfı okudukları okul müdürlüklerinden veya bireysel olarak https://hafiziho.meb.gov.tr/ adresinden yapabilecektir.”

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.