Müftülükten dolu dolu etkinlikler

Beyşehir ilçesinde 2023 yılı Mevlid-i Nebi Haftası ile camiler ve din görevlileri haftası kapsamında düzenlenecek etkinliklerin programı belli oldu.

Gündem Yayın: 28 Eylül 2023 - Perşembe - Güncelleme: 28.09.2023 11:46:00
Editör - Ali Rıza Önses
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Beyşehir ilçesinde 2023 yılı Mevlid-i Nebi Haftası ile camiler ve din görevlileri haftası kapsamında düzenlenecek etkinliklerin programı belli oldu.

Beyşehir Müftüsü Veysel Kükrek, Eşrefoğlu Camii’nde bir araya geldiği basın mensuplarına hafta çerçevesinde İlçe Müftülüğü tarafından yürütülecek programlar hakkında bilgiler verdi.

Etkinliklerin cami içi, cami dışı ve gençlik programları olarak planlandığını vurgulayan Müftü Kükrek, Mevlid Kandili ile camiler ve din görevliler haftasının bu yıl aynı döneme denk gelmesinden dolayı programları bir arada kutlayacaklarını anlatarak, “Diyanet İşleri Başkanlığımız 2023 yılı Mevlid-i Nebi, Camiler ve Din Görevlileri haftası konusunu ‘peygamberimiz, iman ve istikamet’ olarak belirlemiştir.  Tüm hafta boyunca bu konu da gündeme alınacak ve işlenecektir. Beyşehir Müftülüğü olarak kandil gecemizde Eşrefoğlu ve Çarşı camilerimiz olmak üzere Mevlid-i Nebi programlarını tüm camilerimizde icra ettik.  İnşallah, her iki haftayı da planladığımız çeşitli etkinliklerle devam ettireceğiz. Bu etkinliklerimiz arasında Mevlid-i Şerif ve Kur’an ziyafeti, sabah namazı buluşması, konferans, cami gençlik ve cami çocuk buluşmaları, şehit aileleri ve gazi ziyaretlerimiz, hastane manevi danışmanlarımızın gerçekleştirdiği programlar, Beyşehir suffe gençlik merkezimizin gençlerle buluşması vb. şekilde devam edecektir.”ifadelerine yer verdi.

Kükrek, her iki haftanın Beyşehirliler ve milletimiz ile tüm İslam alemine hayırlara vesile olması dileğini de iletti.

Beyşehir Müftülüğü tarafından hafta dolayısıyla başlatılan programlar şöyle:

Mevlid kandili programları (Eşrefoğlu ve Çarşı Camisi), Eşrefoğlu Mehmet Yardım Hafızlık Mevlid-i Nebi programı, hasta ziyareti, palyatif servis mevlid kandil programı, resmi daire ve kurumlar, esnaf ziyaretleri.

Hafta dolayısıyla yürütülecek etkinliklerin gün gün programı şöyle:

28 Eylül 2023 (Çarşı Camisi, öğle namazı öncesi,Kur’an ziyafeti ve mevlid-i şerif ve hatim programı, ADB bürosu saat 10.00’da bayanlar mevlid-i nebi programı)

29 Eylül 2023: (Göl FM/BEY FM saat 12.10)

30 Eylül 2023: (Eşrefoğlu camii sabah namazı buluşması)

Hafta boyunca  Eşrefoğlu Camii’nde cami/çocuk buluşması

4 Ekim 2023: (Beyşehir Kültür ve sanat merkezi saat 14.00 fotoğraf sergisi)

Hafta boyunca Yeni Mahalle Camii cami-engelli buluşması, Eşrefoğlu Camii cami/gençlik buluşması, KYK Erkek ve Kız yurtları, Beyşehir Suffe Gençlik Merkezi, ADRB bürosu tarafından düzenlenecek gençlik buluşmaları, hafta boyunca şehit aileleri ve gazi ziyareti

Video