Mahmut öğretmen, öğretmenler gününde unutulmadı

Beyşehir ilçesinde çok sayıda fidan, geçirdiği talihsiz bir trafik kazasında hayata veda eden beden eğitimi öğretmeni Mahmut Çay anısına toprakla buluşturuldu.

Eğitim Yayın: 25 Kasım 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 25.11.2023 00:26:00
Editör - Ali Rıza Önses
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Beyşehir ilçesinde çok sayıda fidan, geçirdiği talihsiz bir trafik kazasında hayata veda eden beden eğitimi öğretmeni Mahmut Çay anısına toprakla buluşturuldu.

Beyşehir-Seydişehir kara yolunun 2.kilometresindeki çevre yolu kavşağında 2022 yılının Mayıs ayında yaşanan trafik kazasında ağır yaralanan Ali Akkanat Anadolu Lisesi’nde görevli beden öğretmeni Mahmut Çay, tedavi gördüğü hastanede hayata tutunamayarak yaklaşık 3,5 ay sonra ebediyete intikal etmişti.

Beyşehir’de eğitim camiasını ve sevenlerini yasa boğan talihsiz kazanın ardından yaşamını yitiren Çay’ın cenazesi memleketi olan Mersin’in Anamur ilçesinde toprağa verilmişti.

Elim bir trafik kazası sonucu vefat eden Mahmut Çay’ı unutmayan ve anısı ile ismini yaşatmak isteyen okul idarecileri ve Avşar Mahallesi Muhtarı Yasin Sünbül, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde anlamlı bir etkinliğe imza attı.

Beyşehir Belediyesi’nin de destek verdiği etkinlik çerçevesinde 300’ü çam ve 100’ü ceviz fidanı olmak üzere toplam 400 fidan TOKİ konutlarının bulunduğu alanda Mahmut Çay anısına toprakla buluşturuldu.

TOKİ Camisi mevkisindeki alanda Beyşehir Belediye Başkan Vekili Aslıhan Öztulum, AK Parti Beyşehir Belediye Başkan aday adayı Prof.Dr.Hüseyin Muşmal, Avşar Mahallesi Muhtarı Yasin Sünbül, Mahmut Çay'ın eşi ve çocukları, öğretmenler ve öğrenciler, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile mahalle sakinlerinin de katılımıyla fidanların dikimleri gerçekleştirildi.

Toprakla buluşturulan fidanlara ardından can suyu verildi.

Kazada hayatını kaybeden Mahmut Çay için TOKİ Camisi'nde Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından dualar edildi.

Etkinliğe katılanlara lokma tatlısı ve çay ikramında bulunuldu.

Avşar Mahallesi Muhtarı Yasin Sünbül, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenledikleri etkinliğe katılan ve destek veren tüm kurum ve kuruluşlar ile herkese teşekkür ederek, “Beyşehir’de çok sevilen ve sayılan, genç yaşta kaybetmekten büyük üzüntü duyduğumuz Badi Mahmut lakabıyla tanınan Mahmut Çay hocamızı fidan dikerek ve dualarla anmak için eğitim camiası mensuplarımızla mahallemizde bir araya geldik. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Öğretmenlerimize, öğrencilerimize, belediye başkanımıza, ilgili kurumlarımıza ve katılım gösterenlere çok teşekkür ediyorum. İnşallah, bu etkinlik vesilesiyle Avşar Mahallemiz yakın gelecekte daha da yeşil bir dokuya kavuşmuş olacak. Mahallemiz, oksijen deposu olarak yeşillikler içerisinde bir yerleşim merkezine dönüşecek.”ifadelerine yer verdi.

 

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.