Mağara cennetinde doğa yürüyüşü

Doğa tutkunları, Derebucak ilçesinin dünyaca ünlü Çamlık Mağaraları Milli Parkı’nda doğa yürüyüşü gerçekleştirdi.

Yaşam Yayın: 05 Haziran 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 05.06.2024 17:49:00
Editör - Ali Rıza Önses
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Doğa tutkunları, Derebucak ilçesinin dünyaca ünlü Çamlık Mağaraları Milli Parkı’nda doğa yürüyüşü gerçekleştirdi.

Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Beyşehir Treeking ve Doğa Yürüyüşü Topluluğu’nun son etkinlik adresi mağaraları ile adını dünyaya duyuran Derebucak Çamlık bölgesi oldu.

Etkinliğe katılan doğa tutkunları mağara cennetinde hem doğa yürüyüşü gerçekleştirdi hem de ünlü mağaraları yakından görme ve tanıma imkanı buldu.

Dernek Başkanı Mustafa Büyükkafalı, düzenledikleri etkinliğe ilişkin olarak, “Son etkinliğimizin adresi Derebucak Çamlık mağaraları milli parkı oldu. Balatini Mağara içi geçişi inanılmaz etkileyici idi.  Gizem ve doğanın şekillendirdiği pamuk kayalar inanılmazdı.

900 metre mağara geçişinden sonra hemen çıkışında muhteşem Balat vadisini seyir terasından manzaranın keyfini yaşadık.

Çamlık Dar Kanyonundan dere kenarından yaklaşık 44 kişi ile doğa yürüyüşümüzü gerçekleştirdik ara ara soğuk sulara girerek serinleme imkanı da bulduk.

Suluin mağarasına vardığımızda  ise gezi botu ve yöresel gözleme ayran bizi bekliyordu. Kimimiz botla Suluin mağarasının içerisine girip mağara içindeki muhteşem gölün keyfine varırken kimimiz yemeklerini yedi.

Son olarak sıcağa rağmen son mağarayı görmek için biraz yürüyerek Körükini mağarasını görüp etkinliğimizi sorunsuz bir şekilde tamamladık. Etkinliğimizde bizlere eşlik eden Beyşehir Milli Parklar Şefimiz Fatih Demir ve ekibine, destekçilerimiz Huğlu Outdoor ve Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi Başkanımız Naci Tanık ile Ali Karagedik beylere ve katılımcılarımıza çok teşekkür ediyoruz.”ifadelerine yer verdi.

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.