Limon soslarının satışına yasak

Türkiye’de limon suyu izlenimi veren gıdaların satışına yasak getirildi.

Gündem Yayın: 31 Ocak 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 31.01.2024 12:07:00
Editör - Ali Rıza Önses
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

 Karar ile limon aromalı ürünler 31 Aralık 2024’ten sonra piyasada da bulundurulamayacak.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, Türk Gıda Kodeksi çerçevesindeki bir gıda ürününe yatay veya dikey gıda kodeksinin izin vermediği bir bileşenin ilave edilip edilmediğinin belirlenmesinde, ilgili kodeks hükümlerine ek olarak, uluslararası ya da ulusal çalışmalar sonucunda tespit edilen ve bakanlık internet resmi ilan edilecek analiz metotları ve karar limitleri kullanılacak.

Limon suyu izlenimi veren limon aromalı sos, limon sosu, limonlu sos ve benzeri isimlerle satılan ürünler 31 Aralık 2024'ten itibaren yurt içerisinde piyasaya arz edilemeyecek.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.