Leylekler Vadisi'nde "lak lak" sesleri sustu

Beyşehir ilçesinde bulunan bölgenin son yıllarda simgesi haline gelen Leylekler Vadisi, leyleklerin toplu olarak göç etmesinin ardından sessizliğe büründü.

Beyşehir Yayın: 16 Ağustos 2024 - Cuma - Güncelleme: 16.08.2024 09:36:00
Editör - Ali Rıza Önses
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Beyşehir ilçesinde bulunan bölgenin son yıllarda simgesi haline gelen Leylekler Vadisi, leyleklerin toplu olarak göç etmesinin ardından sessizliğe büründü.

Mart ayı sonlarında ilkbaharı müjdeleyerek Beyşehir’in Yeşildağ mahallesindeki yuvalarına gelen leylekler, Ağustos ayının ortasına gelindiğinde ise güz ve kış dönemlerinin haberini vererek bahar ve yaz mevsimini geçirdikleri alanı terk etti.

Leyleklerin daha sıcak ülkelere göç etmek üzere bölgeden ayrılması ile konakladıkları dönemde yoğun ziyaretçi akınına uğrayan Leylekler Vadisinde “lak lak” sesleri son buldu, alan sessizliğe büründü.

Beyşehir Göl,Çevre, Doğa Koruma Derneği Başkanı Bekir Sami Tan, leyleklerin mekanlarını toplu olarak terk etmesiyle yuvalarının boşaldığını belirterek, “Leyleklerin daha sıcak ülkelere toplu olarak göçünün başlaması nedeniyle mekanları da  bugünlerde adeta sessizliğe büründü. Toplu göçü ile güz dönemi ve kışı haber veren leylekler, Mart ve Nisan aylarında ise yuvalarına geldiklerinde ilkbaharı müjdeliyorlar. Dört gözle  ilkbahar mevsiminde yeniden gelmelerini bekleyeceğiz.”dedi.

Öte yandan, Adaköy Mahallesi’nde bulunan Leylekler Tepesi’nde bahar ve yaz dönemini geçiren leyleklerin de toplu olarak göç için hazırlıklara başladığı belirtildi.

Leylekler Tepesi ve çevresindeki konabilecekleri yüksek kesimlerde ve elektrik direkleri üzerinde büyük göç dolayısıyla çok sayıda leyleğin toplandığı bilgisi verilirken, Adaköy Mahallesi’nin belde olduğu dönemde belediye başkanlığını yapan mahalle sakinlerinden Nihat Ulu da konuya ilişkin bir video paylaşımı gerçekleştirerek yaşanan renkli gelişmeleri  anlatımıyla da gözler önüne serdi.

Ek Fotoğraflar
Video
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.