Huğlu'yu tercih ettiler

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih sonuçları 13 Ağustos’ta açıklandı.

Eğitim Yayın: 16 Ağustos 2024 - Cuma - Güncelleme: 16.08.2024 10:49:00
Editör - Ali Rıza Önses
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih sonuçları 13 Ağustos’ta açıklandı.

Açıklamaların ardından gözler Beyşehir’de bulunan yükseköğrenim kurumlarına çevrildi. Ali Akkanat Kampüsünün yanı sıra Huğlu’daki meslek yüksekokulu da öğrencilerin son yıllarda tercihte ilgi gösterdiği yükseköğretim kurumları arasında yer aldı.

Beyşehir’in Huğlu Mahallesi’nde yer alan Selçuk Üniversitesi (SÜ) Huğlu Meslek Yüksekokulu’na 217 öğrencinin kayıt hakkı kazandığı belirtildi.

Huğlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr.Erkan Akgöz, sosyal medyadan yaptığı dikkat çeken paylaşımında, Türkiye’nin en özel yükseköğretim kurumlarından olan Huğlu MYO’ya kayıt hakkı kazanan öğrenci sayısını açıkladı.

Yüksekokula 217 öğrencinin kayıt hakkı kazandığını vurgulayan ve bunlardan 40’ünün Konya ve ilçelerinden öğrenciler olduğunu belirten Akgöz, “Geriye kalan 177 öğrencimizi ise Türkiye’nin 50 değişik ilinden misafir edeceğiz. İkinci sınıf öğrencilerimizle birlikte toplam 71 ilden öğrencimiz olacak çok şükür. Tercih edenlerden, katkı verenlerden, emeği geçenlerden Allah razı olsun.Enh büyük zenginliğimiz farklılığımızdır”ifadelerine yer verdi.

Akgöz, 2024 YKS sonuçlarına göre Huğlu MYO’na kayıt hakkı kazanan öğrencileri tebrik ederken, üniversite ve yüksekokul ile Huğlu halkı adına başarı dileklerini iletti.

Av tüfeğinin önde gelen üretim merkezlerinden olan Beyşehir’in Huğlu Mahallesinde silah sektörüne yönelik eğitim imkanı sunan Huğlu Meslek Yüksekokulu bulunuyor. Huğlu’daki yüksekokulu tercih eden öğrenciler, mezun olduklarında işsizlik sorunu yaşamıyor. Bölgede faaliyet gösteren silah fabrikalarında kolayca iş bulabiliyor.

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.