Hububat alanlarında yağış bereketi

Beyşehir ilçesinde Mayıs ayının son günlerinde gelen yağışlar hububat çiftçisinin yüzünü güldürdü.

Beyşehir Yayın: 28 Mayıs 2024 - Salı - Güncelleme: 28.05.2024 03:47:00
Editör - Ali Rıza Önses
Okuma Süresi: 55 sn.
Google News

Beyşehir ilçesinde Mayıs ayının son günlerinde gelen yağışlar hububat çiftçisinin yüzünü güldürdü.

Konya’da hububat üretiminin önemli merkezlerinden Beyşehir ilçesinde saha tespit çalışmaları devam ediyor.

Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesinde görev yapan ziraat mühendisleri hububat ekili alanlarda teknik kontroller gerçekleştirdi.

Ürünlere yönelik incelemelerde hastalık, zararlı ve gelişim kontrolleri yapılırken, çiftçilerle  sağlanan buluşmalarda bilgi alışverişinde bulunuldu.

Beyşehir Tarım ve Orman Müdürlüğünden konuya ilişkin yapılan açıklamada, sahada yürütülen çalışmalarda tespit edilen sorunlara ilişkin olarak üreticilere teknik destek sağlandığı belirtilerek,  “Çiftçilerimize üretim alanlarında karşılaşabileceği olası sorunlarda İlçe Müdürlüğümüzdeki ilgili birimlere başvurabileceklerini hatırlatmak isteriz”denildi.

Öte yandan, saha çalışmaları kapsamında mesai yapan teknik personelin ceviz yetiştiriciliği yapılan bahçelerde de incelemelerde bulunduğu kaydedildi.

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.