Gübre ve bitki koruma ürünleri bayileri denetlendi

Beyşehir ilçesinde gübre ve bitki koruma ürünleri satışı yapan bayiler denetime tabi tutuldu.

Beyşehir Yayın: 24 Eylül 2024 - Salı - Güncelleme: 24.09.2024 11:12:00
Editör - Ali Rıza Önses
Okuma Süresi: 56 sn.
Google News

Beyşehir ilçesinde gübre ve bitki koruma ürünleri satışı yapan bayiler denetime tabi tutuldu.

Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünden konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, üreticilerin güvenilir bitki koruma ürünleri ve gübrelere ulaşabilmesi için yürütülen bayi kontrollerinin aralıksız olarak devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, yapılan denetim ve kontrollerde bayilerin fiziki şartlarının mevzuata uygunluğunun incelendiği, satışı yapılan bitki koruma ürünlerinin ise ruhsat ve son kullanım tarihlerinin kontrollerinin yapıldığı aktarıldı.

Açıklamanın devamında, bayilerde satışı yasak olan maddelerin denetimi, insan ve hayvan gıdalarının bulunup bulunmadığı, işyerlerindeki güvenlik tedbirlerinin uygunluğunun da kontrol edildiği kaydedilerek, “Üreticilerimizin doğru ilaç ve doğru makine kullanımının sağlanması, tüketicilerimizin pestisit kalıntısı olmayan sağlıklı ürünlere ulaşabilmesi için de tüm kontroller teknik personelimizce titizlikle yürütülmektedir.”denildi.

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.