Göç yolunda Beyşehir semalarında görüntülendi

Yaz mevsiminin sonuna yaklaşılırken daha sıcak ülkelere göç etmek üzere yola çıkan leylek sürüleri, göç yolunda Beyşehir’in semalarında görüntülendi.

Yaşam Yayın: 20 Ağustos 2024 - Salı - Güncelleme: 20.08.2024 16:05:00
Editör - Ali Rıza Önses
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Yaz mevsiminin sonuna yaklaşılırken daha sıcak ülkelere göç etmek üzere yola çıkan leylek sürüleri, göç yolunda Beyşehir’in semalarında görüntülendi.

Beyşehir’de gökyüzünde kanat çırpan leylek sürüleri gören vatandaşların da ilgisini çekti.

Beyşehir ilçe sakinlerinden Sadettin Ulubay, leylek sürülerini Beyşehir semalarında göç yolunda görünce cep telefonuyla çekim yapmaya başladığını anlatarak, “İşyerinde çalışırken, bir anda baktım yukarıda bir birikinti var. Sayıları sürekli de artıyor. Arka arkaya dolanmaya başlaılar. Beyşehir’in göl tarafı var, batı tarafından geldiler, bayağı bir dolandılar. Sonra biriktiler, sanki ayrılış seromonisi gibi oradan göçtüler. Beyşehir, bir kez daha göç yolundaki kuşların uğrak yeri olduğunu gösterdi”ifadelerine yer verdi.

GÜNEYE DOĞRU YÖNLENİP GÖZDEN KAYBOLDULAR

Ulubay, Beyşehir’in semalarında gördüğü leylek sürülerinin sayısının bini aşkın olduğunu vurgulayarak, “Belli bir bölgeden geldi, sürekli çoğaldılar. Belli bir süre dolandılar. Sonra güneye doğru yönlenip gözden kayboldular. Büyük ihtimalle göç yolunda mola verip Beyşehir üzerinden göçlerini sürdürüyorlardı.”diye konuştu.

BEYŞEHİR, LEYLEK CENNETİ

İlkbahar ve yaz döneminde çok sayıda leyleği konuk eden leylekler, Beyşehir’de Yeşildağ ve Adaköy mahallelerindeki mekanlarında konaklıyor.

Ardından yaz sonuna doğru göç ediyor. Beyşehir bu dönemdeki yoğun leylek popülasyonu nedeniyle Türkiye’nin leylek cennetleri arasında gösteriliyor.

Ek Fotoğraflar
Video
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.