Erkek hafızlar cübbe giydi,kız hafızlar taçlarını taktı

Beyşehir ilçesinde eğitimlerini başarıyla tamamlayan erkek hafızlar cübbe giyerken, kız hafızlar ise taç taktı.

Beyşehir Yayın: 04 Temmuz 2024 - Perşembe - Güncelleme: 04.07.2024 14:28:00
Editör - Ali Rıza Önses
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Beyşehir ilçesinde eğitimlerini başarıyla tamamlayan erkek hafızlar cübbe giyerken, kız hafızlar ise taç taktı.

Beyşehir Kaymakamlığı himayesinde Beyşehir Müftülüğü tarafından Beyşehir Belediyesi Kültür ve Yaşam Merkezinde hafızlık mezuniyet töreni düzenlendi.

Törende Kur’an-ı Kerim’i hıfzederek ezbere okuyan öğrencilere takdir belgesi ve diplomaları verilirken altınla ödüllendirildi.

10 hafız erkek öğrenciye törende cübbeleri giydirilirken, 11 kız hafız ise taç taktı.

“BEYŞEHİR’DE ARTIK ERKEK ÖĞRENCİLERE DE HAFIZLIK İMKANI VAR”

Kur’an-ı Kerim ziyafeti ve mealinin okunmasıyla başlayan Eşrefoğlu Mehmet Yardım Hafızlık Kız Kur’an Kursu ve Necip Fazıl Hafızlık Kur’an Kursu Hafızlık mezuniyet töreninde kürsüye gelen Beyşehir İlçe Müftüsü Veysel Kükrek, Beyşehir’in uzun zamandan beri sadece kız öğrencilere eğitim verilen kurslara sahip iken erkek öğrencilere hizmet eden bir kursun olmadığının altını çizerek, “Kız kursumuzda hafızlarımız çıkıyordu bugüne kadar ama ilçemizde de erkeklerimiz için bir kurs oluşturuldu. Şu anda bizim için gururla söyleyebileceğimiz bir şey artık hem kız hem de erkek kursumuz, kaymakamlık makamının ve Milli Eğitim Bakanlığımızın onayı ile proje kursu olarak devam etmektedir.”dedi.

ÖRGÜN EĞİTİMLE BİRLİKTE HAFIZLAR YETİŞTİRİLİYOR

Proje kursunda erkek öğrencilerin örgün öğretime devam ederken aynı zamanda hafız olarak da yetiştirilebilmekte olduğunu vurgulayan Kükrek, “İşte hem kız hem erkek öğrencilerimiz kursları ve girdiği sınavları başarıyla tamamlayıp hafızlık diplomasına hak kazandılar. Hafız olan tüm çocuklarımızı tebrik ediyor, emek veren tüm hocalarımıza ve görevlilerimize şükranlarımı sunuyorum.”ifadelerini kullandı.

“HAFIZ BİR KAYMAKAM, HAFIZ BİR DOKTOR OLABİLİRSİNİZ”

Müftü Kükrek, konuşmasında, hafızlık kurslarının amacının sadece din bilgisi ya da alimi yetiştirmek olmadığının da altını çizerken, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Devletimiz bu konuda kapılarını sonuna kadar açtı. Bir hususu hatırlatmakta fayda var.Bu hafızlık kurslarının amacı  sadece din bilgini, din alimi yetiştirmek değildir. LGS’de, özellikle bu hafta başında açıklandı, 500 tam puan alan hafızlık öğrencileri de var. Yani sadece din alimi bilgini değil, biz bu kurslarımızda çocuklarımıza şunu söylüyoruz; içinden hangi meslek geliyor, doktor olmak mı, asker, polis olmak mı, akademisyen olmak mı? ‘Bunu hafızlıkla birlikte yapın, yani hafız bir doktor, hafız bir hakim, hafız bir kaymakam, hafız bir akademisyen olabilirsiniz’ diyoruz. Bu örgün eğitimle yapılan hafızlık sisteminde hiçbir zaman diğer mesleklerin önünü kapayan bir durum yoktur, bunu özellikle sizlere belirtmek istiyorum.”

Konuşmaların ardından Beyşehir’de açılan kurslardan ve yürütülen eğitim faaliyetlerinden slaytla görseller salondaki katılımcılara izletilirken,  hafız olan öğrencilere belge ve diplomaları protokol tarafından verildi.

Ardından kız hafızlar taçlarını takarken, erkek hafızlara ise cübbeleri giydirildi. Hafız öğrenciler birer altınla da ödüllendirildi.

Programa, Beyşehir Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar ve çevre ilçelerin müftüleri,kurum amirleri, din görevlileri, hafız öğrenciler, aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Ek Fotoğraflar
Video
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.