Dualar Gazze’de şehit olanlar için… Gıyabi cenaze namazı kılındı

Konya'da da öğle namazının ardından İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında yaşamını yitiren Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Gündem Yayın: 18 Ekim 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 18.10.2023 16:21:00
Editör - Ali Rıza Önses
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

İsrail'in Filistin'e yaptığı saldırılarda hayatını kaybedenler için Türkiye genelindeki camilerde sela okundu. Öğle namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kılındı. 

Konya'da Sultan Selim Cami'nde öğle namazının ardından İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında yaşamını yitiren Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı, Filistin halkı için dua edildi.

Öğlen namazı öncesi Karatay İlçesi Müftüsü Musa İmamoğlu, Filistinli Müslümanlar için dua ederken, İl Müftüsü Ali Öge’nin katılımıyla öğlen namazı eda edildi ve namazı müteakip gıyabi cenaze namazı kılındı.

Gıyabi Cenaze Namazına Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, merkez ilçe belediye başkanları, kurum amirleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

TÜM CAMİLERDE SELA OKUNDU


Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, dün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İsrail'in Filistin'de yaptığı saldırılarda vahşice katledilen Müslüman kardeşlerimiz için bugün öğle namazı öncesi bütün camilerde salalar okunacak ve öğle namazını müteakip gıyabi cenaze namazı kılınacaktır." ifadelerini kullanmıştı.

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.