Bu hastalıkların ihbarı mecburi

Hayvancılıkla uğraşanlar dikkat... Kara hayvancılığında ihbarı mecburi hastalıklar listesinin de iyi bilinmesi gerekiyor.

Gündem Yayın: 23 Eylül 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 23.09.2023 13:03:00
Editör - Ali Rıza Önses
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Beyşehir ilçesinde faaliyet gösteren hayvancılık işletmelerinde ihbarı mecburi olan ve zoonoz karakterdeki hastalıklarla mücadeleye yönelik çalışmalar sürüyor.

Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin mesai mefhumu gözetmeksizin yürüttüğü çalışmalar esnasında işletme sahipleri ile ilgili kişiler teknik konularda bilgilendiriliyor.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada işletmecilere; “İşletmenizde karşılaştığınız herhangi bir problemle ilgili ve salgın hastalıklar hakkında Müdürlüğümüz veteriner hekimlerinden teknik destek alabileceğinizi hatırlatmak isteriz”ifadelerine yer verildi.

İhbarı mecburi olan kara hayvanları listesinde yer alan  hayvan hastalıkları şunlar:

Şap, sığır brusellozu, sığır tüberkülozu, kuduz, mavidil, sığır vebası, sığırların süngerimsi beyin hastalığı, koyun keçi brusellozu, koyun keçi çiçeği, şarbon,scrapie, tavuk vebası, yalancı tavuk vebası, ruam, kanatlı tifosu, duran (at frengisi), atların infeksiyöz anemisi,equine encephalomyelitis (tüm tipleri),Afrika at vebası, Afrika domuz vebası, klasik domuz vebası, domuzların veziküler hastalığı, küçük kovan kurdu, arıların Amerikan yavru çürüklüğü, tropilaelaps akarı, kedilerin süngerimsi beyin hastalığı, sığırların nodüler ekzantemi, bulaşışı stomatitis, rift vadisi humması, bulaşıcı sığır ploropnömonisi, enzootik sığır löykozu, geyiklerin epizootik hemorajik hastalığı.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.