Bu gençler bir harika!

Beyşehir ilçesinde 8 farklı okulda öğrenim gören 150 öğrenciden oluşan dev koro ve orkestra topluluğunun düzenlediği “yaza merhaba halk konseri” dinleyenleri kendilerine hayran bıraktı.

Eğitim Yayın: 22 Mayıs 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 22.05.2024 23:50:00
Editör - Ali Rıza Önses
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

Ali Akkanat Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Tayfun Korkmaz tarafından Beyşehir Belediyesi evsahipliğinde ve sponsorlar desteğiyle Beyşehir Belediyesi Kültür ve Yaşam Merkezi’nde düzenlenen konser programına ilçe halkı yoğun ilgi gösterdi.

Konserde ilçede bulunan farklı eğitim kurumlarında öğrenim gören 150 öğrencinin yer aldığı, Ali Akkanat Anadolu Lisesi müzik öğretmeni Tayfun Korkmaz'ın çalışmalarıyla oluşturulan öğrenci korosu ve orkestrası sahne aldı.

Öğrenci korosu, Barış Manço, Erkin Koray ve Cem Karaca gibi hayata veda eden ustaların eserlerini  seslendirdi.

 Salondakiler okunan eserlere zaman zaman hep birlikte eşlik etti.

Program sonunda yoğun alkış alan öğrenci korosu ve orkestrası performansıyla büyük beğeni topladı.

Müzik öğretmeni ve konserin yönetmeni Tayfun Korkmaz, ilçenin yetenekli ve sanata duyarlı çocuklarından oluşturdukları koro ve orkestranın yaklaşık 2,5 ay süren bir prova sürecinin ardından çalışmalarını tamamlayarak ikinci kez seyirci karşısına çıktığını anlatarak, "Konsere çok ciddi bir ilgi vardı. Bu, bizi çok ama çok mutlu etti. Hep bir ağızdan şarkı söyledik, sabaha kadar telefonum susmadı. Büyük bir teveccüh gösteren değerli Beyşehir halkına minnettarım. Birkaç şarkıda telefon ışıklarını yakmalarını rica ettim. Sağolsunlar kırmadılar. Bir ara kendimi Melikler yaylasında zannettim. Muhteşem bir görsel şov yaşandı.

 Orkestrada yaklaşık 5 farklı okuldan öğrenciler vardı. Gitar, bağlama, flüt, keman, org, bas ve elektrik gitar, ritim sazlar orkestramızı oluşturan çalgılardı. Koronun tamamı Ali Akkanat Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluştu. Toplamda 150 kişilik topluluğumuzda Ali Akkanat Anadolu Lisesi, Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu, Alaaddin Ortaokulu, İhsan Kabadayı Ortaokulu, Cumhuriyet İlkokulu, Toki Ortaokulu, Doğa Koleji, Fethullah Bayır Fen Lisesi, öğrencileri yer aldı.

 Bu konseri planlarken ki niyetim, çocukları sanatın içine çekerek estetik zevk ve bakış açılarını geliştirmek, elimden geldiğince de telefon ve tabletten uzak kalmalarını sağlamaktı.

 Çünkü bunu çok önemsiyorum. Sosyal medya bağımlılığı hat safhada olan evlatlarımız var maalesef.

Bu konuda her zaman söylediğim bir şey var onlara. Kullanıyorsanız şayet, fiil olsun, sıfat değil. Üreten, geliştiren ateş gibi gençlerimiz var. Dünyaya ayak uydurmak için, sadece başkalarının ne yaptığı ile ilgilenmek onlara hiçbir şey katmayacaktır.  Bu güzel şehrin güzel evlatlarının yine şehrin değerli insanları tarafından onore edilmelerini de çok önemsiyorum. Katılımcılar da sağ olsunlar, bu konuda gerekeni yaptılar. “ ifadelerine yer verdi.

Korkmaz, konserdeki performanslarından dolayı tüm öğrencileriyle gurur duyduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Duymaya da devam edeceğim. Onlar benim tebessüm sebeplerim. Mutlaka tekrar programlar hazırlayacağız. Konser prova sürecini, konser öncesini ve sonrasını bizzat yaşamış biri olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim, yüzleri gülsün diye kırk takla atarım ve atmaya devam edeceğim. Mutlu olmaları derslerine de pozitif etki yapacaktır. Ne kadar değerli olduklarını bir kez daha dün akşam bütün halkımız gördü ve onları sürekli alkışlayarak onore etti.

Perde açılır açılmaz insanların göz bebeklerinin büyüdüğünü bizzat gördüm. Kalabalık karşısında çok şaşırdılar. Heyecanlandılar. İki taraf da heyecanlı olunca da şahane bir gece yaşandı.

 İnşallah bu güzel Beyşehir halkına başka platformlar ile bu güzel çocuklar ile birlikte hizmet etmeye devam edeceğiz.

Belediye Başkanımız Sayın Adil Bayındır’a bu tür sanata ve spora ait sosyal faaliyetlere ilgisinden ve desteklerinden ötürü çok teşekkür ediyorum.

Kendisi bu tür organizasyonlara engel olmak bir yana fazlasıyla destek veriyor. Bu konuda bizim gibi üretken insanların çok şanslı olduğunu düşünüyorum.”

 

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.