Boy limiti altındaki su ürünlerini işleyen tesislere ceza

Hüyük ve Seydişehir ilçelerinde faaliyet gösteren su ürünleri fabrikalarında yasal boy limiti altında işlendiği tespit edilen balıklara el konulurken, işletmeler hakkında da cezai işlem uygulandı.

Hüyük Yayın: 14 Kasım 2023 - Salı - Güncelleme: 14.11.2023 13:24:00
Editör - Ali Rıza Önses
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News
Hüyük ve Seydişehir ilçelerinde faaliyet gösteren  bazı su ürünleri fabrikalarında yasal boy limiti altında işlendiği tespit edilen balıklara el konulurken, işletmeler hakkında da cezai işlem uygulandı.
 
Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yürütülen denetim ve kontrol faaliyetlerine ilişkin yapılan açıklamada, su ürünleri kontrol ve denetim çalışmalarının hız kesmeden her alanda devam ettiği belirtildi.
 
Açıklamada, Balıkçılık ve Su Ürünleri Müdürlüğüne bağlı Koruma ve Kontrol ekipleri tarafından Beyşehir Gölü'ne kıyısı bulunan Hüyük ilçesi ile Soğla Gölü'ne kıyısı bulunan Seydişehir ilçesinde bulunan su ürünleri işleme tesislerinde kontrol ve denetim faaliyetleri gerçekleştirildiği vurgulandı.
 
Açıklamada,  işleme ve değerlendirme tesislerine 1380 sayılı su ürünleri kanunu kapsamında yasaklı türler ve yasal boy limitleri ile ilgili bilgilendirmeler yapılırken, yürütülen denetim ve kontrollerde ise yasal boy sınırı altında işlemesi yapılan su ürünlerine el konularak idari para cezası uygulandığı belirtildi.
 
Açıklamada, "Su ürünleri stoklarının korunması ve gelecek nesillere aktarılmasının yanı sıra özellikle bu sektörden geçimini sağlayan ticari balıkçıların ve tüketicilerin korunması büyük önem arz etmektedir.  Yapılan kontrol ve denetimlerle su ürünleri kaynaklarımızdan ekonomik olarak yararlanmak, su ürünleri üretimini arttırmak, ekonomik türleri geliştirmek, su ürünleri kaynaklarının daha akılcı yönetilmesini sağlamak hedeflenmektedir."ifadelerine yer verildi.
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.