Bir başarı hikayesi: Tokarev

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Beyşehir Ali Akkanat Meslek Yüksekokulu’nda “bir başarı hikayesi: Tokarev” konulu etkinlik düzenlendi.

Eğitim Yayın: 11 Ekim 2024 - Cuma - Güncelleme: 11.10.2024 15:50:00
Editör - Ali Rıza Önses
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Beyşehir Ali Akkanat Meslek Yüksekokulu’nda “bir başarı hikayesi: Tokarev” konulu etkinlik düzenlendi.

Ömer Akkanat Sosyal Tesisinde gerçekleştirilen ve moderatörlüğünü Dış Ticaret Bölüm Başkanı Öğr.Gör.Mustafa Melih Külcü’nün yaptığı etkinliığe konuşmacı olarak Tokarev Silah Savunma Sanayi Limited Şirketi’nin Yönetim Kurulu Üyesi iş insanı Faruk Tutal katıldı. Tutal, sunumunda etkinliğe katılan akademisyenler, öğrenciler ve katılımcılara dış ticaret konusundaki mesleki deneyim, tecrübe ve birikimlerini anlattı.

Tutal, okul hayatının ardından uzun yıllar pazarlama işiyle uğraştıktan sonra kurdukları tesiste av tüfeği üretimi yapmaya karar verdiklerini anlatarak, 2013 yılında yurt dışına malzeme satmaya başladıklarını vurguladı.

2023 yılında yurt dışına 55 bin, 2024’te ise yaklaşık 70 bin av tüfeği ihracatı gerçekleştirdiklerini aktaran Tutal, üretime başladıktan sonra bazı sıkıntılar yaşamış olsalar da ticarette iniş ve çıkışların olabileceğini ön görerek istikrarlı bir çalışma ile hedeflere daha kolay ulaşıbileceğini gördüklerini anlattı.

Tutal, halihazırda av tüfeği üretim tesislerinde 90 kişiyi istihdam ettiklerini ve yivsiz av tüfeği, yarı otomatik ve pompalı ürün ürettiklerini sözlerine ekledi. Tutal, programının sonunda yöneltilen soruları da cevaplandırdı.

Yüksekokul Müdür Yardımcısı Öğr.Gör.Dr.Seyfettin Caner Kuzucu, sunumunun ardından iş insanı Tutal’a bir plaket takdim etti.

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.