Beyşehirli doğa tutkunları dağ şenliğinde buluştu

Beyşehirli doğa tutkunları, düzenlenen dağ şenliğinde bir araya geldi.

Yaşam Yayın: 27 Mayıs 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 27.05.2024 14:22:00
Editör - Ali Rıza Önses
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Beyşehirli doğa tutkunları, düzenlenen dağ şenliğinde bir araya geldi.

Beyşehir ilçesinin sembolü olan Anamas Dağı’nın eteklerindeki Melikler Yaylası’nda geleneksel dağcılık şenliği gerçekleştirildi.

Eğirdir Turizm Tanıtma ve Doğa Sporları Derneği (ETUDOSD) tarafından bu yıl 28'incisi gerçekleştirilen geleneksel dağcılık şenliğinde, Türkiye'nin birçok il ve ilçelerinden gelen değişik dağcılık kulüpleri bünyesinde faaliyet gösteren dağcılar ve ferdi sporcular ile doğa yürüyüş grupları buluştu.

 Dağcılar ve doğa tutkunları, 2 gün devam eden etkinlik kapsamında Anamas Dağı'nın 2 bin 998 metre yüksekliğe sahip Dedegöl Zirvesi'ne tırmanarak Türk bayrakları dikti. Dağcılık tırmanışını gerçekleştiren sporcular ve doğa severler, zirvede Mayıs aylarının sonlarına rağmen hala kendini gösteren kar örtüsü ile de karşılaştı.

Dağcılar tırmanış esnasında gün doğumunu izlerken, kısa süreli dinlenme molası verdiği zirvede ise, Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü'nü 3 bin metrelik rakımdan görmenin keyfini yaşadı. Melikler Yaylası, hafta sonu Türkiye'nin birçok yöresinden gelen yüzlerce dağcıyı ve doğa severi buluşturdu.

Etkinliğin ilk gününü gecede yaylada kurdukları çadırlarda geçiren dağcılar, ertesi gün sabah saat 04.00'ten itibaren Dedegül Doruğu'na tırmanmaya başladı. Geleneksel Anamas Dağı zirvesi tırmanışına Beyşehir ilçesinden giden Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Beyşehir Treeking ve Doğa Yürüyüş Topluluğu'na mensup doğa severler de katıldı.

Etkinliğe Isparta’nın Yenişarbademli İlçesi Kaymakamı Ali Ezgeç ile Aksu İlçe Kaymakamı Saltuk Buğrahan Açıkbaş da iştirak etti.

Melikler yaylasında bir araya gelen katılımcılarla buluşup bazılarıyla sohbet eden Kaymakamlar Ezgeç ve Açıkbaş, düzenlenen etkinliğin ve doğa sporlarının ve bölgedeki doğal güzelliklerin tanıtılmasındaki önemine vurgu yaptı.

Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Mustafa Büyükkafalı, Melikler Yaylası’ndaki etkinliğe Beyşehir Belediyesi’nin destek ve katkılarıyla bu yıl de doğa severler olarak katıldıklarına dikkati çekerek, “Topluluk olarak yaklaşık 200 doğa sever ile iştirak ettik. Bu katılımcıların büyük bölümü Beyşehirli olmamasına rağmen Beyşehir Treekingi bu önemli etkinlikte temsil etti. Beyşehir Belediyemizin ikram aracı ile etkinliğe  düzenli bir grup olarak katılım sağladığımızı söyleyebiliriz. Olumsuz hava şartlarına rağmen Beyşehir grubundan 23 doğa tutkunumuz zirveye çıkmayı başardı. Her yıl geleneksel olarak ETUDOSK tarafından organize edilen ulusal dağ şenliğinde bölgede faaliyet gösteren bir dernek  olarak bizler de organizenin içerisinde olduğumuz ve katılımcılara destekte bulunduğumuz için büyük bir onur yaşadık. Desteklerinden dolayı Belediye Başkanımız Adil Bayındır’a teşekkür ediyoruz. Ayrıca, derneğimizi ve Beyşehir Treeking doğa yürüyüşleri topluluğumuzu her daim destekleyen ve sponsorumuz olan Huğlu Outdoor ve Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi Başkanımız Naci Tanık ile yönetimine sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz.”ifadelerine yer verdi.

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.