Beyşehir’in yöresel tarhana çorbası, turizm fuarında tanıtıldı

Beyşehir’in ünlü yöresel tarhana çorbası ve çıtır tarhanası, Isparta’da bu yıl birincisi düzenlenen Turizm ve Gastronomi Fuarı’nda tanıtıldı.

Kültür Yayın: 28 Kasım 2023 - Salı - Güncelleme: 28.11.2023 14:01:00
Editör - Ali Rıza Önses
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Beyşehir’in ünlü  yöresel tarhana çorbası ve çıtır tarhanası Isparta’da bu yıl birincisi düzenlenen Turizm ve Gastronomi Fuarı’nda tanıtıldı.

Isparta Valiliği, Isparta Belediyesi, Isparta TSO Başkanlığı ile üniversiteler ve çeşitli odaların katkılarıyla organize edilen 1.Turizm ve Gastronomi Fuarı sona erdi.

23-26 Kasım tarihleri arasında Gökkubbe Fuar ve Sergi Salonu’nda gerçekleştirilen fuarda, gastronomi ürünleri yanında, Isparta’nın turizm değerleri de tanıtıldı.

Türkiye Aşçılar Federasyonu Gençlik Kolları ile Isparta Aşçılar ve Pastacılar Derneği başta olmak üzere belediyeler, STK’lar ve özel kuruluşlar fuarda stant açarak kendilerine özgü ürünleri sergiledi.

Isparta’nın turizm değerlerinin de sergilendiği fuarda ayrıca karavan, prefabrik ev ve konteynerler de yerini aldı.

Isparta’nın Senirkent ilçesine özgü bamya, banak yemeği ve samsa tatlısı da fuarda tanıtıldı. Yörede yapılan birçok düğünde ikram edilen yemeklerin fuarda hazırlanan mutfakta pişirilip, ziyaretçilere satışı yapıldı.

Fuarda, Beyşehir’in yöresel ürünü tarhana çorbası da pişirilerek ziyaretçilere ikram edildi.

Türkiye Aşçılar Federasyonu Gençlik Kolları Başkanı Beyşehirli şef Gökhan Demirbaşçı tarafından pişirilen 700 kişilik tarhana çorbası fuara katılan davetlilere ikram edildi.

Demirbaşçı’ya fuara katkılarından dolayı plaket verildi.  

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.