Beyşehir’in yöresel tarhana çorbası fuarda tanıtıldı

Beyşehir’in ünlü yöresel tarhana çorbası ve çıtır tarhanası güller diyarı Isparta’da bu yıl ikincisi düzenlenen Turizm ve Gastronomi Fuarı’nda tanıtıldı.

Yaşam Yayın: 16 Ekim 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 16.10.2024 11:57:00
Editör - Ali Rıza Önses
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Beyşehir’in ünlü  yöresel tarhana çorbası ve çıtır tarhanası güller diyarı Isparta’da bu yıl ikincisi düzenlenen Turizm ve Gastronomi Fuarı’nda tanıtıldı.

Isparta Valiliği, Isparta Belediyesi, Isparta TSO Başkanlığı ile üniversiteler ve çeşitli odaların katkılarıyla organize edilen yoğun ilgi gören ve renkli görüntülere sahne olan 2.Turizm ve Gastronomi Fuarı sona erdi.

Gökkubbe Fuar ve Sergi Salonu’nda gerçekleştirilen fuarda, gastronomi ürünlerinin yanında, Isparta’nın turizm değerleri de tanıtıldı.

Türkiye Aşçılar Federasyonu Gençlik Kolları ile Isparta Aşçılar ve Pastacılar Derneği başta olmak üzere belediyeler, STK’lar ve özel kuruluşlar fuarda stant açarak kendilerine özgü ürünleri sergiledi.

GÜL YAPRAKLARIYLA BİRLEŞTİRİLEN TARHANA ÇORBASI İKRAM EDİLDİ

Isparta’nın turizm değerlerinin de sergilendiği fuarda Beyşehir’in yöresel ürünü tarhananın   gül yapraklarıyla birleştirilen çorbası da pişirilerek ziyaretçilere ikram edildi.

Türkiye Aşçılar Federasyonu Gençlik Kolları Başkanı Beyşehirli şef Gökhan Demirbaşçı, Beyşehir yöresinin çorba da yapılan çıtır tarhanasını  fuarda tanıtarak bilgi verdi.

Demirbaşcı, tarhananın kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayarak, 700 yıllık bir medeniyet ve kültüre sahip olduğunu anlatarak tarihçesi hakkında bilgilendirmede bulunup, “Günümüze kadar sürdürülebilirliğini sağlamış. Biz de bugün AR-GE’sini yapıyoruz. Isparta’nın gül yapraklarıyla birleştirdik tarhanayı ama bu un tarhanası değil. Çanak tarhana, Beyşehir’in Kurucuova yöresine ait, çanak tarhana. Türkiye’nin her yöresinde farklı şekilde yapılan tarhanamız… Biz şefler olarak dünyanın en meşakkatli yiyeceği olarak tarhanayı görüyoruz. Bu yüzden tarhananın tanıtımına da Türkiye genelinde destek veriyoruz Türkiye Aşçılar Federasyonu olarak. Bizim Türk mutfağını, yerel ürünlerimizi desteklememiz lazım. Bunda da en başı çeken tarhanadır. Bunu unutmayalım.”diye konuştu.Demirbaşçı’ya fuara katkılarından dolayı plaket verildi.  

Ek Fotoğraflar
Video
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.