Beyşehir'in Efeleri voleybol ligine veda etti

Türkiye Erkekler Voleybol 2. Ligi 4.Grup’ta mücadele eden Beyşehir Akademispor Voleybol Takımı, sürpriz bir kararla voleybol liginden çekildi.

Spor Yayın: 28 Kasım 2023 - Salı - Güncelleme: 28.11.2023 12:25:00
Editör - Ali Rıza Önses
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Türkiye Erkekler Voleybol 2. Ligi 4.Grup’ta mücadele eden Beyşehir Akademispor Voleybol Takımı, sürpriz bir kararla voleybol liginden çekildi.

Sorgun Belediyesi ile Beyşehir Akademispor arasında 26 Kasım’da Sorgun ilçesinde oynanması gereken 6’ıncı haftaya dahil lig müsabakası, Akademispor’un ligden çekildiğini  Türkiye Voleybol Federasyonu’na bildirmesi sonucu oynanamadı.

Lige şampiyonluk iddiasıyla başlayan Beyşehir’in profesyonel liglerdeki ilk ve tek temsilcisi olan Beyşehir Akademispor, 5’inci haftaya dahil müsabakada kendi sahasında lider Karapınar Leoparları Birlik Akademispor’a mağlup olunca sezon başında koyduğu hedefinden uzaklaştı.

Formalite niteliği taşıyan kalan lig müsabakaları için kalan dönemde bütçe ayırmak istemeyen Akademispor Kulübü yönetimi, federasyona ligden çekildiğini bildirdi. Akademispor’un ligden çekilme kararı üzerine sporcular da serbest bırakıldı.

Beyşehir Akademispor Kulübü Başkanı Mahmut Acet, sezon başında 1.lig hedefiyle yola çıktıklarını hatırlatarak, “Ancak, bu hedefimize bu sezon sonunda ulaşamayacağımızı öngörünce, ligden çekilme kararı aldık.

Kulübümüz yönetimi, voleybol sever iş insanı ve beden eğitimi öğretmenleri arasındaki gönüllü isimlerden oluşuyor. Kurumsal olarak arkamızda bir destek yok. Madem 6’ıncı haftaya girilirken bu hedefimize ulaşamayacağımızı gördük.

O zaman kalan müsabakalar için harcayacağımız bütçeyi yeni sezonda değerlendirelim, kullanalım istedik. Seneye kurumsal yapıda bir takım oluşturabilmek için şimdiden kolları sıvadık, yöneticilerimizle de gerekli görüşmeleri yaptık. İnşallah, yeni sezonda Beyşehir’i yine 2.voleybol liginde temsil etmek istiyoruz.

Nihai hedefimiz, Beyşehir’in bir voleybol takımının 1.liglerde mücadele etmesi. Varlığımızın, oluşumumuzun nedeni de buydu zaten.Voleybol sever tüm hemşehrilerimizin aldığımız bu kararımızdan dolayı bizi anlayışla karşılayacağını umuyor, takımımıza bugüne kadar verdiği bizleri gururlandıran, onurlandıran desteklerinden ötürü canı gönülden teşekkür ediyoruz.

Seneye daha güçlü bir kadro ile kurumsal yapıda bir takımla Beyşehirliler’i buluşturmak üzere, aslında bu bir mola  olarak da nitelendirilebilir, bu sezon voleybol ligine veda ediyoruz.

Emeği geçen hocalarımıza, iş insanlarımıza ve taraftarlarımıza, ilçe yöneticilerimize, sporcularımıza kalpten, gönülden sevgiler ve saygılar sunuyoruz”ifadelerine yer verdi.

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.