Beyşehir’i heyecanlandıran gelişme

Sosyal medyada yer alan bir paylaşım, Beyşehir’de “ilçemizde termal su kaynağı mı bulundu?” sorusuyla duyanlarda heyecana yol açtı.

Yayın: 17 Eylül 2024 - Salı - Güncelleme: 17.09.2024 12:39:00
Editör - Ali Rıza Önses
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Sosyal medyada yer alan bir paylaşım, Beyşehir’de “ilçemizde termal su kaynağı mı bulundu?” sorusuyla duyanlarda heyecana yol açtı.

Beyşehir’de çeşme yapmak üzere soğuk su arama çalışmaları esnasında termal su konusunda umut veren bir gelişme yaşandı.

Yaşanan gelişmeyi Beyşehir sakinlerinden Mehmet Aydoğdu kişisel sosyal medya hesabından paylaştı.

Aydoğdu, soğuk su ararken 119 metre derinlikte bulunan 40,5 santigrat dereceye sahip kaplıca suyu vasfındaki kaynağı Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır’la birlikte incelediklerini belirterek, “Bu konuyla alakalı çalışmalarımızı başkanımız daha sonraki günlerde açıklayacak.”ifadelerine yer verdi.

Beyşehir de Konya’da termal su konusunda beklentileri yüksek olan ilçeler arasında yer alıyor.

Beyşehir’in çevresindeki bazı komşu ilçeler, yürütülen ve turizme kazandırılan termal suyu projelerinin nimetlerinden sonuna kadar istifade ederken, Beyşehir’de de geçmiş tarihlerde bu konuda sondaj çalışmaları yürütüldü.

Ancak, yeterli sıcaklığa ulaşan bir termal su kaynağına ilçe genelinde henüz  ulaşılamadı.

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.