Beyşehir’de Sorgun Sudan otu ekimi ile süt verimi artırılacak

Beyşehir ilçesinde Sorgun Sudan otu ekimi ile süt verimliliği artırılacak.

Beyşehir Yayın: 27 Mart 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 27.03.2024 15:10:00
Editör - Ali Rıza Önses
Okuma Süresi: 58 sn.
Google News

Beyşehir ilçesinde  Sorgun Sudan otu ekimi ile süt verimliliği artırılacak.

Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, süt verimini artırmak için yüzde 75 hibeli Sorgun Sudan otu tohumu dağıtımı yapacak.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, müracaat etmek isteyen üreticilerin 5 Nisan 2024 tarihine kadar İlçe Müdürlüğüne başvuruda bulunması gerektiği hatırlatılarak, üretimine ilişkin şu ayrıntılara yer verildi:

 “Çiftçilerimizin ödeyeceği kilogram fiyatı 20 liradır.

Sorgun Sudan Otu, tek yıllık 3 metreye kadar boy yapabilen, yaz aylarında yeşil yem elde etmek amacı ile yetiştirilebilecek en iyi bitkilerden birisidir.  Sıcak ve kurağa dayanıklı olup sulu koşullarda 3-5 biçim yapılabilir. Uygun koşullarda yetiştirildiği takdirde biçim sayısı artmakta ve dekara yeşil ot verimi 8-10 ton arası olmaktadır. Doğru dönemde hasat edildiğinde, mısır silajına yakın besin değerleri elde edilmektedir.”

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.