Beyşehir'de ağızlar aşure ile tatlandı

Beyşehir ilçesinde vatandaşlara aşure ikramında bulunuldu.

Beyşehir Yayın: 13 Temmuz 2024 - Cumartesi - Güncelleme: 13.07.2024 14:44:00
Editör - Ali Rıza Önses
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Beyşehir ilçesinde vatandaşlara aşure ikramında bulunuldu.

Beyşehir İlçe Müftülüğü tarafından “aşure günü” dolayısıyla düzenlenen programda vatandaşlara aşure dağıtımı gerçekleştirildi.

Eşrefoğlu Camisi önündeki programda namazdan çıkan vatandaşlara hazırlanan aşureler ikram edildi.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, programa ilişkin şu bilgilere yer verildi:

 “İlçemizde Muharremiye ve Âşûrâ etkinlikleri kapsamında aşure ikramı yapılmıştır. Muharremiye ve âşûrâ kültürünü toplumu din konusunda aydınlatma ve kucaklayıcı din hizmeti sunma görevinin bir parçası olarak gören Diyanet İşleri Başkanlığımız; insanlık tarihinde sayısız lütuf ve hikmetlerle dolu Muharrem ayına ve bu mübarek ayda vuku bulup yüreklerde derin yaralar açan Hz. Hüseyin Efendimiz ve çoğu ehl-i beyt-i Mustafa'dan 70 kişinin sahrâ-i Kerbelâ'da şehadet şerbetini içtikleri elim hadiseye kayıtsız kalmamakta ve her yıl Hicrî 10 Muharrem'de ülke sathında çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Bu kapsamda İlçemiz Eşrefoğlu Camiinde Cuma Namazı sonrası aşure ikramı gerçekleştirilmiştir. Katkılarından dolayı Beyşehir Öğretmen evine teşekkür ederiz.”

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.