Beyşehir’de 22 bin 122 hane doğalgaz konforuyla tanıştı

Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, Enerya Konya Dağıtım A.Ş.’nın yaptığı yatırımlarla Beyşehir’de bugün itibariyle 22 bin 122 hanenin doğalgaz konforu ve ekonomisini yaşadığını belirterek, “İnandık ve hep birlikte çözdük” ifadelerine yer verdi.

Beyşehir Yayın: 20 Aralık 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 20.12.2023 01:23:00
Editör - Ali Rıza Önses
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, Enerya Konya Dağıtım A.Ş.’nın yaptığı yatırımlarla Beyşehir’de bugün itibariyle 22 bin 122 hanenin doğalgaz konforu ve ekonomisini yaşadığını belirterek, “İnandık ve hep birlikte çözdük” ifadelerine yer verdi.

Bayındır, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Beyşehir’de döneminde hayata geçirilen ve kent genelinde giderek yaygınlaştırılan doğalgaz yatırımlarına değindi.

“ARTIK HAVASI TERTEMİZ BİR BEYŞEHİR’LE İÇ İÇEYİZ”

Doğalgaz konusunda gelinen nokta hakkında rakamsal bilgiler de paylaşarak, ayrıntılara yer veren Bayındır, şehir merkezinde iki mahallenin bazı bölümleri hariç kentin tamamında hemşehrilerinin doğalgaz konforunu yaşamakta olduğunun altını çizerek, “Artık kış aylarında havası tertemiz bir Beyşehir’le iç içeyiz.”cümlelerini kullandı.

“700 MİLYON LİRA VATANDAŞIMIZIN CEBİNDE KALDI”

"Ekonomik olarak değerlendirildiğinde Beyşehir’in tümü açısından yaklaşık 700 milyon liranın üzerinde bir rakamın vatandaşın cebinde kaldığının görülmekte olduğunu vurgulayan Bayındır, şöyle devam etti:

Hem Beyşehir hem de Ülke ekonomisi açısından bu rakam son derece önemli.

Bugün itibariyle Beyşehir’imizde Enerya Konya Dağıtım A.Ş. ‘nin yaptığı yatırımlarla 25 bin 630 haneye doğalgaz ulaştırılmış olup, ulaşılan potansiyelden 22 bin 122 hane doğalgaz konforu ve ekonomisini yaşamaktadır.

Ancak ulaşılan potansiyelin 3.508’i henüz doğalgaz kullanmamaktadır.

“3 BİN 508 HANE HALEN ABONELİK YAPTIRMADI”

Bu da demektir ki şehrimizde doğalgaz ulaşan bölümde 3 bin 508 hane halen abonelik yaptırmamıştır.

Dolayısıyla bazı mahalle,cadde,sokaklarda yol çalışmalarımıza engel ve ertelemelere sebebin açıklaması da burada yatmaktadır.

Ayrıca bazı alt yapısı tamamlanan cadde/sokaklarda da çalışmalarımızın gecikme sebebi ise planlı bütçemizden ileri gelmektedir.”

“GÖZÜN AYDIN BEYŞEHİR’İM”

Belediye Başkanı Adil Bayındır, doğalgaz konforunun yaşandığı Beyşehir’in bu yıl yüksek basınçlı boru hattına bağlanarak müstakil konuma geçtiğinin müjdesini de vererek, “Bu konuda da gözün aydın Beyşehir’im”ifadelerine yer verdi.

“DIŞ MAHALLELERİMİZ DE DOĞALGAZ KONFORUYLA TANIŞABİLECEK”

Bayındır, bu durumun artık önümüzdeki süreçte Beyşehir merkezinin tümü dahil olmak üzere yeterli abone talebinin karşılandığı dış mahallelerde de doğalgaz konforu yaşanılabilecek anlamını taşımakta olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Dün çok beklediğimiz fakat bugün gelivermiş gibi görülen doğalgaz, Beyşehir’imiz için son derece önemli bir konu.

Bu noktada emek verenler, gayret gösterenler var…

Şehrimizin tüm merkez mahallelerinin doğalgaza kavuşmasında desteklerini gördüğümüz;

gerek acele kamulaştırmalar dahil, gerekse konunun tümünde emir ve talimatlarıyla yürünen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, önceki dönem Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’a, Konya Milletvekillerimize,

Cumhurbaşkanı Başdanışmanız Sayın Mustafa Akış’a,Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Uğur İbrahim Altay’a,AK Parti Konya İl Başkanı Sayın Hasan Angı’ya,Botaş Yetkililerine, Enerya Enerji A.Ş. olmak üzere birçok şirketi bünyesinde bulunduran, yatırımlarıyla gururlandığımız ve şehrimizde de doğalgaz noktasında ciddi yatırımda bulunan, Ahlatcı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ahmet Ahlatcı 'ya,Ahlatcı Holding Genel Müdürü Sayın Kasım Kahraman nezdinde tüm Enerya yetkililerine, Belediyemiz Meclis Üyelerine,bu konuda bizlere inanan, omuz veren, destek veren herkese…

Şehrim adına teşekkür ediyor, şükran ve minnetlerimi sunuyorum.Allah devletime zeval vermesin.”

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.