Beyşehir Gölü’nü kötü görüntüden kurtarmak gerekiyor

Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, sonbahar döneminin gelmesi ile birlikte su seviyesi iyice düşen Beyşehir Gölü’nü kötü görüntüden kurtarmak gerektiğini söyledi.

Gündem Yayın: 12 Ekim 2023 - Perşembe - Güncelleme: 12.10.2023 23:13:00
Editör - Ali Rıza Önses
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, sonbahar döneminin gelmesi ile birlikte su seviyesi iyice düşen Beyşehir Gölü’nü kötü görüntüden kurtarmak gerektiğini söyledi.

Beyşehir Gölü kıyısındaki jandarma burnu mevkiinde Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen balıklandırma etkinliğine katılan Başkan Bayındır,  yaptığı konuşmasında, Beyşehir Gölü’nün son durumuna da dikkat çekti.

Beyşehir Gölü’nü gelecek nesillere aktarmanın herkesin boynunun borcu olması gerektiğini konuşmasında vurgulayan Bayındır, “Bütün balıkçılarımızın ekmek tekneleri ile açıldıkları Beyşehir Gölü’nün tabanındaki otlanma ve dağlardan inen alüvyonların temizliği dâhil, hayalet ağların toplanması ve  kötü görüntünün biran evvel çözülmesi ve temizliğinin yapılması lazımdır” ifadelerine yer verdi.

Beyşehir Gölü’nün su seviyesinin düşmesinden kaynaklı kirlilik sorununa da dikkati çeken Bayındır, şu çağrıyı yaptı:

“RAFLARDA DURAN PROJENİN HAYATA GEÇİRİLMESİNİ BEKLİYORUZ”

“Daha da önemlisi ise Beyşehir Gölünün kotunun düşmesinden kaynaklı 150 metreye varan kilometrelerce kıyı bandında yaklaşık 250-300 metre genişliğinde oluşan bir hasır ve kamış görüntüsü var. Beyşehir Gölü’nü kötü görüntüden kurtarmak gerekiyor. Elbette kuşlarımızın barınacağı, balığımızın yumurta bırakacağı sazları koruyalım ama Beyşehir Gölü’ne duvar ören 6-7 metrelere çıkan sazlıkların da çaresine bakılmalıdır. Bizler doğal hayatı bozmadan saz kesimi yapıyoruz. Fakat bunun en doğal koruma şekli göl su kotunu yüksekte tutarak bu bölgelerin dolmasını sağlamak olacaktır. Beyşehir Gölünün uzun devreli gelişim planı diye 90’lı yıllarda başlamış,  halen de Bakanlık nezdinde raflarda duran projenin biran evvel hayata geçirildiği günleri devletimizden bekliyoruz. Bu beklemenin anlamı; devletimizin bize uzattığı bir parmak büyüklüğünde bile olsa yapılan hizmete minnet duyan şehrin evlatlarıyız.

Bize bir adım geleni on adım gidecek kadar yürekten severiz. O yüzden devlet ve millet iş birliği içinde Beyşehir Gölünü korumak boynumuzun borcudur”

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.