Bayındır: Gölün acil eylem planı mevcuttur

Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, Beyşehir Gölü için talep edilen acil eylem planının hali hazırda mevcut olduğunu belirterek, “Eğirdir Gölünden daha önce hazırlanmış ve devreye alınmıştır”açıklamasında bulundu.

Beyşehir Yayın: 28 Ağustos 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 28.08.2024 22:19:00
Editör - Ali Rıza Önses
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, Beyşehir Gölü için talep edilen acil eylem planının hali hazırda mevcut olduğunu belirterek, “Eğirdir Gölünden daha önce hazırlanmış ve devreye alınmıştır”açıklamasında bulundu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, iklim değişikliği ve kuraklık sebebiyle su seviyesi yaklaşık 4 metre azalan Isparta ili sınırlarında yer alan Eğirdir Gölü'ndeki biyolojik kirlilik ve alg patlamasına yönelik olarak hazırlanan 9 maddelik eylem planını duyurdu.

Bakan Kurum, göldeki alg patlaması ve biyolojik kirliliği önlemek amacıyla hazırlanan 9 maddelik eylem planını sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla birlikte açıkladı. 

Bakan Kurum’un açıklamasının ardından gözler benzer sorunlar yaşayan Beyşehir Gölü’ne çevrildi.

Yeniden Refah Partisi (YRP) Beyşehir İlçe Başkanlığından Beyşehir Gölü’nün de acil eylem planının hazırlanması ve bunun acilen uygulanmasına yönelik talep geldi.

Konuya ilişkin yapılan dikkat çeken açıklamada; “Sayın Beyşehirli Hemşerilerimiz;

Isparta İli Eğirdir Gölüne hazırlanan Eylem Planının Acilen Beyşehir’imize de hazırlanmasını ve yapılmasını istiyoruz. Şu anda DSİ tarafından Beyşehir gölünde yürütülen çalışmaların sadece kıyı şeridini kapsadığından dolayı yetersiz kalacağı Beyşehir Gölümüz ile de ilgili Acil Eylem Planının hazırlanmasını ve Acilen uygulanmasını istiyoruz.

Beyşehir”de bulunan siyasi partileri,  sivil toplum kuruluşlarını ve resmi kurumları birlik içerisinde hareket ederek Beyşehir Gölümüz ile ilgili eylem planı için Ankara”ya Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Murat Kurum’dan randevu alarak ziyaret edilmesi gerektiğini tüm Beyşehirli hemşerilerimizin birlik ve beraberlik içinde hareket ederek göreve davet ediyoruz. Saygılarımızla. Başka Beyşehir Gölü Yok.”denildi.

Yeniden Refah Partisi Beyşehir İlçe Başkanlığından yapılan bu açıklamaya Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır’dan cevap geldi.

Sosyal medyadan açıklamada bulunan Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, YRP Beyşehir İlçe Başkanlığından gelen talep ile Beyşehir Gölü konusundaki hassasiyete teşekkür etti.

Bayındır, “Ancak Beyşehir Gölümüz için talep edilen Acil Eylem Planı hali hazırda mevcuttur ve Eğirdir Gölünden daha önce hazırlanmış ve devreye alınmıştır.”ifadelerine yer verdi.

Geçtiğimiz hafta Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a yapılan ziyarete dikkati çeken Bayındır, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü:

“Geçtiğimiz hafta Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’u, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Uğur İbrahim Altay ile birlikte ziyaretimizde de Beyşehir Gölümüz gündemimizin ilk maddesinde yer almıştır.

Şu anda yapılan kıyı düzenlemesi(ıslahı) dahil istişareler, alınan görüşler ve bir proje kapsamında yapılmakta olup önümüzdeki günlerde Gölümüzün iç otlanmasının temizliği ve Beyşehir Gölümün Korunması ile ilgili Eylem Planları devreye alınacak olup ilgili açıklamaları Sayın Bakanımız kendisi yapacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

 

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.