AK Parti Konya’da kongrenin yapılacağı ilk 3 ilçe belli oldu

AK Parti Konya İl Başkanı Angı, 8. Olağan Kongre sürecinin başladığını açıkladı.

Siyaset Yayın: 16 Ekim 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 16.10.2024 15:05:00
Editör - Ali Rıza Önses
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

AK Parti Konya İl Başkanı Angı, 8. Olağan Kongre sürecinin başladığını açıkladı.

AK Parti Konya İl Başkanı Angı,il başkan yardımcılarıyla birlikte düzenlediği basın toplantısında 8. Olağan Kongre sürecinin başladığını duyurdu.

Angı, "Cumartesi günü Güneysınır ve Akören, pazar günü ise Ereğli ile birlikte 31 ilçemizin kongrelerini yapmaya başlayacağız. Bu kongrelerin, başta ilçelerimiz ve ilimiz olmak üzere ülkemiz için hayırlı olmasını diliyoruz" dedi.

Angı, Merkez Karar Yönetim Kurulu tarafından alınan kararla Türkiye genelinde delege seçimlerinin yapıldığını belirtirken, nüfusu 5 binin üzerinde olan beldelerde de kongrelerin süreceğini ifade etti. "Büyükşehirlerde artık belde kalmadı, bu nedenle kongreler ilçelerle birlikte Aralık ayı sonuna kadar tamamlanacak. Ardından il kongreleri yapılacak ve Nisan 2025'te büyük kongre ile süreci tamamlamış olacağız" diye ekledi.

“KÖKLÜ DEĞİŞİMLER YAPILACAK”

İlçelerde ve il genelinde köklü değişikliklerin yapılacağını vurgulayan Angı, kongre takvimi ve parti içindeki yenilenme planları hakkında da toplantıda bilgi verdi.

Hasan Angı, "Cumartesi günü itibariyle ilçelerimizin kongrelerini başlatacağız. Aralık ayı sonunda il kongresini yapmayı planlıyoruz. 2025 Nisan ayında ise genel kongremizle yolumuza devam edeceğiz. Bu süreçte kardeşlik hukukunu koruyarak partimizin heyecanını daha da büyüteceğiz. Kongrelerde kurulan stantlarda vatandaşlarımız mektuplarını yazacak ve bu mektuplar açılmadan doğrudan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ulaştırılacak" dedi.

İlçelerdeki yönetimlerde önemli değişikliklerin olacağını belirten Angı, bazı ilçe başkanlarının kendi istekleriyle görevden ayrılacağını, bazı ilçelerde ise yeni isimlerle yola devam edileceğini söyledi. Angı, "Yarı yarıya bir değişim olacak. 31 ilçenin tamamında yenilenme değil, tecrübe ve heyecanı bir araya getirerek bir yol haritası çiziyoruz. İlçelerde ve yönetimlerde önemli değişiklikler olacak" şeklinde konuştu.

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.