Türkiye'nin atış tutkunları Huğlu'da buluştu

Türkiye’nin atış tutkunları, Beyşehir ilçesinin önde gelen av tüfeği üretim merkezlerinden Huğlu Mahallesi’nde bu yıl 9’uncusu düzenlenen geleneksel atış müsabakalarında bir araya geldi.

Spor Yayın: 29 Temmuz 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 29.07.2024 14:19:00
Editör - Ali Rıza Önses
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Türkiye’nin atış tutkunları, Beyşehir ilçesinin önde gelen av tüfeği üretim merkezlerinden Huğlu Mahallesi’nde bu yıl 9’uncusu düzenlenen geleneksel atış müsabakalarında bir araya geldi.

 Müsabakalar, bu yıl geçtiğimiz günlerde geçirdiği elim bir trafik kazasında ebediyete intikal eden Huğlulu iş insanı Aydın Kuyucu anısına gerçekleştirildi.

Huğlu Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi ana sponsorluğunda Huğlulu diğer firmaların da destek ve katkılarıyla Huğlu atış poligonunda düzenlenen müsabakalara  atıcıların ilgisi yoğun oldu.

Müsabakalarda  sabit hedef, pet şişe, hareketli, tavşan, gong, amatör trap,  kadınlar kurşun atışı,  çocuklar için PCP havalı tüfek atışları kategorilerinde atış müsabakaları gerçekleştirildi.

Gün boyu süren müsabakalar sonrasında dereceye giren atıcılara piyasa değeri yaklaşık 700 bin lira olan Huğlu firmalarınca üretimi yapılan 40 adet av tüfeği ile çeşitli hediyeler verildi. Yarışlarda atış yapan kadın atıcılar da renkli görüntüler oluşturdu.

Huğlu Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdüssamet Beton, Huğlu’daki müsabakalara katılım gösteren herkese teşekkür etti.

Belediye Başkanı Adil Bayındır da Huğlu’da nice etkinliklere birlikte imza atmak istediklerini söyledi.

Öte yandan, Huğlu atış poligonunda düzenlenen müsabakalar dolayısıyla Huğlu’da faaliyet gösteren silah firmaları da alanda kurdukları stantlarda üretimini yaptıkları ürünlerini sergileyip tanıtımını gerçekleştirdi.

Bu arada, etkinliğe katılan Beyşehir Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar, Seydişehir Kaymakamı Cevdet Bakkal, Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, Seydişehir Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu, Beyşehir Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Balıklı, AK Parti İlçe Başkanı Kahraman Şanal ile CHP İlçe Başkanı Sefa Akar’a da alanda birer teşekkür plaketi takdim edildi.

Ek Fotoğraflar
Video
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.