Teknofest’te Türkiye 5’incisi olan Beyşehir’in aristokratlar takımı gözünü şampiyonluğa çevirdi

Teknofest’in final sunumunda hazırladıkları proje ile 75,9 bin başvuru arasında engelsiz yaşam teknolojileri yarışmasında Türkiye 5’incisi olmayı başaran Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesi’nin aristokratlar takımı şimdi de gözünü Türkiye şampiyonluğuna dikti.

Bilim Yayın: 25 Eylül 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 25.09.2024 11:50:00
Editör - Ali Rıza Önses
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Antalya’da düzenlenen Teknofest’in final sunumunda hazırladıkları proje ile 75,9 bin başvuru arasında engelsiz yaşam teknolojileri yarışmasında Türkiye 5’incisi olmayı başaran Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesi’nin aristokratlar takımı şimdi de gözünü Türkiye şampiyonluğuna dikti.

Türkiye’nin en büyük teknoloji festivali olan ve birçok farklı kategoride düzenlenen Teknofest Havacılık Uzay ve Teknoloji Festivali’nin Antalya’daki final sunumuna katılan Beyşehir Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesi’nin aristokratlar takımı “engelsiz yaşam teknolojileri” yarışmasında yaklaşık 76 bin proje arasından finale kalmayı başardı.

Takım danışmanlığını Nafiz Akdeniz’in yaptığı kaptan Ensar Demir, üyeler Metin Erarslan ve Nilay Ece Uysal’dan oluşan teknoloji takımı hazırladıkları projeleri jürinin de dikkatlerini üzerinde toplamayı başardı.

BÜYÜK BAŞARININ ÖYKÜSÜ

Engelsiz yaşam teknolojileri, insanlık yararına teknoloji afet yönetimi, tarım teknolojileri ve eğitim teknolojileri kategorilerinde hazırlanan projeler ile 4 kategoride yarı final turuna çıkan Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesi’nin aristokratları, jüri karşısında sunum yapmaya hak kazandı.

Antalya’daki finallerde yapılan sunumlar sonrasında danışman öğretmenliğini Nafiz Akdeniz’in yaptığı takım kaptanı Muhammed Ensar Demir ile üyeler Metin Erarslan ve Nilay Ece Uysal’ın yer aldığı  okulun aristokratlar takımı elde ettiği 85 puan ile Teknofest Türkiye finaline davet edildi.

ALZHEİMER HASTALARI İÇİN CİHAZ GELİŞTİRDİLER

Türkiye finalinde engelsiz yaşam teknolojileri kategorisinde ilaç takipçisi adında Alzheimer hastalarını hedef alan  ve ülke verilerine göre sayısı 1 milyona yakın olan Alzheimer hastalarının yaşam kalitesini artırmak üzere geliştirilen, tamamen yerli ve milli,hasta yakını tarafından zaman ayarlaması yapılarak hastanın ilacını almasını sağlayan,hasta yakınına mesaj bildirimi sağlayan bir mekanizmaya sahip olan cihazı tanıtan aristokratlar, bu yıl teknofestte 75,9 bin başvuru arasında önce ilk 20’ye kaldı, yapılan sunumların ardından ise Türkiye 5’inciliği derecesini elde etti.

Festival kapsamında ödül turunun 2-6 Ekim’de Adana’da yapılacağı açıklandı.

PROJE OKULLARI ARASINDA EN ÜRETKEN OKUL

Proje okulları arasında en başarılı ve en üretken okul olma yolunda kararlılıkla ilerleyen Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesi’nde Aristokratlar Takımı’nın bu yıl edinilen tecrübe ve alınan derece ile farklı yarışma türlerinde önümüzdeki yıllarda da tekrar serüvene dahil olarak Türkiye şampiyonluğunu hedeflediği belirtildi.

İlki 2018 yılında İstanbul’da düzenlenen teknoloji festivali, bünyesinde önceleri daha az sayıda yarışmalar yapılırken bu yıl 50’den fazla alt yarışma açılarak  ilk, orta, lise ve üniversite öğrencilerine kendilerini gösterme fırsatı sunmaya başladı.

Beyşehir Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesi ise ilk olarak 2022 yılında festivalin farklı yarışmalarına 10 farklı takımla 10 proje üretti. Ancak, gerek tecrübesizlik gerekse bilgi yetersizlikleri dolayısıyla bu projeler yarı final turuna kalamadan elendi.

 

 

 

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.