Tatlı su balığı avcılarına sıkı denetim

Beyşehir ilçesinde gölde tatlı su balığı avı yapan avcıların yürüttüğü faaliyetler denetime tabi tutuldu.

Beyşehir Yayın: 30 Ocak 2024 - Salı - Güncelleme: 30.01.2024 13:32:00
Editör - Ali Rıza Önses
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Beyşehir ilçesinde gölde tatlı su balığı avı yapan avcıların yürüttüğü faaliyetler denetime tabi tutuldu.

Türkiye’nin önemli tatlı su balığı üretim merkezlerinden Beyşehir Gölü’nde serbest dönem avlanma faaliyetlerine yönelik yürütülen denetim ve kontroller devam ediyor.

Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı su ürünleri kontrol ekipleri tarafından bu kapsamda ilçede faaliyet gösteren balıkçı tekneleri ile balık alım kantarları denetlendi.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hüseyin Özver’in de katıldığı denetimlerde balıkçıların ruhsat ve belgeleri de kontrol edilirken, avlanan tatlı su ürünlerinin boy limiti altında olup olmadığı da incelendi.

Avı yapılan balıklar tek tek yapılan ölçümlerle boy limiti yönünden kontrol edildi.

Benzer denetimler ilçe genelinde faaliyet gösteren balık işleme tesislerinde de gerçekleştirildi.

Denetimlere ilişkin yapılan açıklamada, balıkçılık sektörünün tüm paydaşlarına endemik tür olan yağ balığının avlanmasının yasak olduğu da hatırlatılırken, balık boy yasaklarına uyulmamasının ise cezai müeyyide gerektirdiği hususu kaydedildi.

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.