Şehit kabirleri yenilenecek

Hüyük ilçesinde yer alan şehit kabirlerinin şehitlik yönetmeliğine göre tadilatlarının yapılarak yenileneceği bildirildi.

Hüyük Yayın: 17 Mayıs 2024 - Cuma - Güncelleme: 17.05.2024 00:52:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Hüyük ilçesinde yer alan şehit kabirlerinin şehitlik yönetmeliğine göre tadilatlarının yapılarak yenileneceği bildirildi.

Hüyük Belediye Başkanı Dr. Sadık Sefer, Konya Büyükşehir Belediyesi Şehit ve Gazi Hizmetleri Şube Müdürlüğü'nde görevli Sosyolog Harun Pulluk, Konya Merkez Komutanlığı'ndan Kıdemli Astsubay Başçavuş Bülent Erbay ilçeye bağlı dış mahallelerde  yer alan şehit kabirlerinde incelemelerde bulundu.

İncelemelerin ardından şehit  kabirlerinin durumu tek tek raporlanırken, ihtiyaç olanların Şehitlik Yönetmeliği'ne uygun olarak tekrar yenilenmesine karar verildi.

Belediye Başkanı Sefer "Vatan savunmasında şehadet şerbeti içen yiğitlerimizin ebedi istirahatgahlarının daha temiz ve bakımlı olması için çalışma başlattık. Belediye ekiplerimiz sürekli temizlik ve bakımlarını yapıyoruz yıpranan bayrak direklerini değiştiriyoruz, yıpranan mezar başlıkları ve mezarlıklar için şehitlik yönetmeliğine uygun olarak yapılması için büyükşehir belediyemizden talepte bulunduk, Konya Büyükşehir Belediyemize ve Konya Merkez Komutanlığımıza duyarlılıkları için teşekkür ederim." ifadelerine yer verdi.

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.