Meyve bahçelerinde ürün kaybına karşı hasat dönemine kadar sıkı takip

Beyşehir ilçesinde bulunan meyve bahçelerinin ürün kaybına karşı hasat dönemine kadar takip altında bulundurulduğu bildirildi.

Beyşehir Yayın: 23 Mart 2024 - Cumartesi - Güncelleme: 23.03.2024 13:34:00
Editör - Ali Rıza Önses
Okuma Süresi: 53 sn.
Google News

Beyşehir ilçesinde bulunan meyve bahçelerinin ürün kaybına karşı hasat dönemine kadar takip altında bulundurulduğu bildirildi.

Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünden yürütülen çalışmalara ilişkin yapılan açıklamada,kurum bünyesinde görevli ziraat mühendisleri tarafından ilçe genelinde meyve yetiştirilen sahalarda mesainin yıl boyunca sürdüğü belirtildi.

Açıklamada, ilçe kırsalında yer alan meyve bahçelerindeki muhtelif meyve ağaçlarında fenoloji kontrolleri yapıldığı ifade edilerek, “Yapılan kontrollere istinaden ağaç gözlerindeki son durum fotoğraflarla değerli çiftçilerimizle paylaşılarak ürün kaybına karşı bilgilendirmeler yapılmıştır.

 Üretimin başından hasata kadar tüm tarımsal alanlarımız müdürlüğümüz tarafından titizlikle takip edilmektedir.

Meyve bahçelerinde karşılaşılan herhangi bir problemle ilgili ilçe müdürlüğümüzden teknik destek alınabileceği hususunu bir kez daha hatırlatırken, bereketli bir üretim sezonu temenni ediyoruz.”ifadelerine yer verildi.

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.