Karaburun plajı yaza "merhaba" diyor

Türkiye’nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü kıyısındaki Karaburun plajı bu yıl yine tatilcilerin gözdesi olmaya hazırlanıyor.

Yaşam Yayın: 03 Haziran 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 03.06.2024 02:22:00
Editör - Ali Rıza Önses
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Türkiye’nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü kıyısındaki Karaburun plajı bu yıl yine tatilcilerin gözdesi olmaya hazırlanıyor.

Plajın 5 Haziran’dan itibaren açılarak tatilcilere hizmet vermeye başlayacağı bildirildi. Giriş ücretleri ise yeniden belirlendi.

Beyşehir Gölünün en güzel plajlarından birisi olan Karaburun plajı, yaz sezonuna hazır hale geldi. İç Anadolu’nun en gözde plajı olan Karaburun’da düzenleme, bakım ve temizleme çalışmaları tamamlandı. Plaj, 5 Haziran gününden itibaren ziyaretçilerini ağırlamaya başlayacak.

CANKURTARAN DA VAR

Beyşehir Belediyesi’nden alınan bilgiye göre, plajda tuvaletler, duşlar, soyunma kabinleri, şejlonglar ve şemsiyeler gibi tüm imkanlar yer alıyor. Ayrıca, plajda cankurtaran hizmeti de veriliyor.

Bu arada, yağışlı havanın geride kalması ve güneşin yüzünü göstermeye başlaması ile birlikte hafta sonunu fırsat bilen ziyaretçiler, Karaburun plajına akın etti. Bazı vatandaşlar ise göle girip serinledi.

AKDENİZ SAHİLLERİNİ ARATMIYOR

Beyşehir Gölü sahilindeki plaj, son haliyle Akdeniz sahillerini aratmıyor. Plaja gelenler, gölde yüzüp sahilde güneşlenme imkanı buluyor.

Tatlı su balıkçılığının yapıldığı yaklaşık 656 kilometrekarelik yüz ölçümüne sahip Beyşehir Gölü’nde Karaburun plajı dışında da plajlar bulunuyor. Ancak, bu plaj Beyşehir Belediyesi tarafından işletilerek bölge halkının yanı sıra ilçe dışından gelenlere de hizmet veriyor.

Gölün en uzun plajı olan Karaburun’da serinleme imkanı bulan tatilciler, aynı zamanda meşe ormanları arasında kamp ve piknik yapma imkanına da sahip oluyor.

GİRİŞ ÜCRETLERİ YENİDEN BELİRLENDİ

Öte yandan, Karaburun Plajı giriş ücretleri 2024 yılında yeniden güncellendi.

Buna göre, bisiklet ile giriş 20, motosiklet ve ATV ile giriş 40, otomobil ve kamyonetle giriş 60, minibüsle giriş 180, midibüsle giriş 300, otobüsle giriş ise 600 lira olarak belirlendi.

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.