Kar yağışıyla beyaz örtüyle kaplanan yerler var

Konya’da aralarında Beyşehir, Seydişehir, Derbent ile Derebucak’ın da bulunduğu ilçelerin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oluyor.

Gündem Yayın: 09 Aralık 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 09.12.2023 00:07:00
Editör - Ali Rıza Önses
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Konya’da aralarında Beyşehir, Seydişehir, Derbent ile Derebucak’ın da bulunduğu ilçelerin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oluyor.

Konya’nın amatör hava tahmincisi Kuddusi Demir, yaptığı son paylaşımında Derbent Aladağ, Derebucak, Beyşehir Orman Sahası, Seydişehir Alacabel mevkilerinde an itibariyle sıcaklıkların kar değerlerine indiğini ve yağışların kar şeklinde devam ettiğini duyurdu.

Seydişehir Alacabel mevkisinde gündüz saatlerinde etkili olan kar yağışı aralıklarla devam ederken 5 santim yüksekliğe ulaştı, karla mücadele ekipleri ise Konya-Antalya kara yolunu ulaşıma açık tutabilmek için seferber oldu. Konya’nın kayak merkezi Derbent Aladağ da bugünkü  kar yağışı sonrasında beyaz örtüyle kaplandı.

Derebucak ilçesinin bazı kesimlerinde ise kar yağışı akşam saat 23.00 itibariyle etkisini göstermeye başladı. Gün içerisinde etkili olan yağmur, yerini kar yağışına bıraktı.

Tepearası Mahallesi Muhtarı Mustafa Erdem, yerleşim merkezine düşen kar yağışını sosyal medyadan yaptığı canlı yayın paylaşımı ile takipçilerine duyurdu.

Beyşehir’de ise iki gündür aralıklarla etkili olan yağmur, yüksek kesimlere kar olarak düştü.

BEYŞEHİR’DE YAĞMUR ETKİLİ!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre, Beyşehir’de 9 Aralık Cumartesi günü de  hava yağmurlu geçecek.

10 Aralık Pazar günü yağış etkisini yitirecek ve parçalı bulutlu bir hava hakim olacak. Yağmurlu günler haftanın ilk günlerinden itibaren yeniden etkisini göstermeye başlayacak. Pazartesi ve Salı günleri Beyşehir’de yine yağmur beklenirken, Çarşamba günü ise yağışın yerini parçalı bulutlu bir hava alacak.

Beyşehir’de yağışlı hava sebebiyle hava sıcaklığı Cumartesi günü en düşük 5, en yüksek 15 derece olacak.

10 Aralık Pazar günü ise Beyşehir’de hava sıcaklık değerleri eksi 1’i görecek. Aynı gün en yüksek sıcaklık değeri ise 11 derece olacak.

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.