Kahve köşesi değil, çiftçilere eğitim yuvası

Beyşehir ilçesinde kırsal mahallelerde bulunan kahvehaneler son dönemde çiftçilere adeta eğitim yuvası oldu.

Eğitim Yayın: 20 Şubat 2024 - Salı - Güncelleme: 20.02.2024 14:37:00
Editör - Ali Rıza Önses
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Beyşehir ilçesinde kırsal mahallelerde bulunan vatandaşların sohbet ettiği, oyun oynadığı, çay ve kahve içtiği kahvehaneler son dönemde çiftçilere adeta eğitim yuvası oldu.

Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün kış dönemi çiftçi eğitim buluşmaları devam ediyor.

Toplantılarda çiftçiler çeşitli tarımsal ve hayvancılık konularında bilgilendiriliyor.

Yerleşim merkezlerinde düzenlenen eğitim toplantıları genelde çiftçilerin buluşma noktası olan kahvehanelerde gerçekleştiriliyor.

İmkan olan yerleşim merkezlerinde ise toplantılar muhtarlıklara ait bina ya da köy odası gibi ısıtılan mekanlarda yapılabiliyor.

ÇİFTÇİLER DE TOPLANTILARA İLGİLİ

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünde görevli ziraat mühendisleri düzenledikleri eğitim toplantısı çerçevesinde son bir hafta içerisinde Beyşehir’in 6 farklı mahallesinde  faaliyet gösteren üreticilerle bir araya geldi.

Çivril, Sarıköy, Çetmi, İsaköy, Kuşluca ve Gölkaşı mahallelerinde düzenlenen eğitim toplantılarında çiftçilerle buluşan ziraat mühendisleri katılımcılara tarımsal üretim planlaması, toprak işleme, gübreleme, tarımsal desteklemeler ve bitki sağlığı konularında bilgilendirmelerde bulundu.

Toplantılarda, çiftçilerin sorun ve talepleri de dinlenirken yöreye ilişkin yapılabilecek çalışmalar hakkında istişarelerde bulunulurken yöneltilen sorular da cevaplandırıldı.

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.